Carcaixent treballa en eradicar els comportaments irresponsables per a la seguretat viària

Detectaren 103 alcoholèmies positives al municipi durant el 2022

La Policia Local de Carcaixent assenyala a l’últim estudi anual del passat 2022 que entre els diferents controls realitzats 103 persones conductores donaren positiu en proves d’alcoholèmia al municipi.

D’estes, el 43% foren amb resultat de taxa penal, el qual significa que superaven els 0,6 mil·ligrams d’alcohol per litre en aire espirat o 1,2 grams per litre en sang. I altra de les dades que destaca, és que un 87% dels infractors foren homes. Els agents encarregats de vetllar per la seguretat viària duen a terme els corresponents controls a aquelles persones conductores implicades en accidents, les que mostren símptomes de conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, a aquelles que cometen una infracció inusual de trànsit o simplement de manera preventiva.

Les estadístiques indiquen que entre els caps de setmana i els dies festius es donaren el 73% de les alcoholèmies i si s’analitza per franja horària, en l’interval de les 10 de la nit a les 6 de la matinada es detectaren el 66% de les proves positives i un 23% entre les 6 i les 10 del matí, sent els intervals horaris més negatius.
Respecte a l’edat dels infractors, un 11% tenien entre 18 i 25 anys, un 28% entre 26 i 35 anys, entre 36 i 50 anys foren el 45% i amb més de 50 anys el 16% del total. També cal assenyalar que el 6% de les proves d’alcoholèmia positiva van ser de persones implicades en accidents de circulació.

La Policia Municipal de Carcaixent insisteix en la millora de la seguretat a través de la conscienciació dels conductors buscant eradicar aquests comportaments irresponsables en benefici de tota la ciutadania del municipi com a usuaris i usuàries de la via pública i es reitera la prudència especialment davant les properes festes falleres. A més, des d’altres departaments del consistori, com la UPCCA, s’estan fent actuacions de prevenció del consum d’alcohol amb l’alumnat dels centres educatius del municipi.