Valencians estafats per la compra de patinets elèctrics

La Guàrdia Civil identifica a l’autor de més de 100 delictes d’estafa que oferia productes ganxo a preus competitius.

Tot amb uns beneficis propers als 20.000 euros en territori nacional, tot i que, atenent a l’abast internacional, els beneficis superaven els 200.000 euros en només 4 mesos.

El 15 de novembre de 2023, la Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació «TROTTINETTE», ha identificat un home que ha comés 104 delictes d’estafa i blanqueig de capitals.

L’operació va començar en novembre de l’any 2022 a raó d’una denúncia interposada per una veïna de l’Horta Nord de València. Havien comprat dos patinets elèctrics d’una reconeguda marca en una pàgina web que presentava aparença legítima i de forma temporal els oferia a un preu molt competitiu.

La perjudicada va rebre el correu de confirmació de la compra, així com el seguiment de l’enviament, tot i que mai va arribar a rebre el pedido. Als pocs dies, la pàgina havia desaparegut.

Fruit de la labor d’investigació dels agents es va poder recuperar les dades de la pàgina web de la compra realitzada. A més, van constatar com existien altres cinc pàgines amb idèntica estètica i presentació, on s’oferien els mateixos productes, i que estaven entrelaçats entre si els mitjans de contacte de la web com els correus electrònics i telèfons de contacte, la qual cosa de forma inequívoca identificava el modus operandi emprat per l’autor dels fets.

Amb l’avanç de la investigació els agents van poder determinar que darrere d’aquestes pàgines es trobava un jove de 25 anys i de nacionalitat francesa. Aquest havia utilitzat autèntiques i profuses labors de màrqueting per dur a terme les seues activitats delictives, arribant a invertir quantitats superiors als 50.000 euros en només quatre mesos amb la finalitat de promocionar les seues pàgines i així aparèixer en els primers llocs dels principals cercadors d’Internet per a donar-se publicitat.

Els agents investigadors, també van aconseguir constatar com aquesta persona havia establit una complexa xarxa de comptes bancaris, on els diners obtinguts de les seues víctimes anaven circulant a través d’entitats bancàries ubicades a República d’Irlanda, Regne Unit, Tailàndia, Lituània, França i Alemanya per així dificultar la labor investigadora. Finalment, aqueixos diners eren canalitzats al compte bancari d’una societat ubicada al Regne Unit de la qual era administrador i en la qual finalitzava l’operació de blanqueig dels diners obtinguts.

Finalment, l’encausat va arribar a estafar a més de cent persones mitjançant l’anunci a través de diverses pàgines webs dedicades a la venda en línia de productes ganxo ofertats a preus altament competitius amb els quals va obtindre uns beneficis propers als 20.000 euros en territori nacional, tot i que, atenent a l’abast internacional els beneficis superaven els 200.000 euros en només 4 mesos. Se li atribueixen 104 delictes d’estafa, usurpació d’estat civil i blanqueig de capitals.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 6 de Paterna.