El projecte per a reformar la vella N332 a Sueca ja es coneix

El ministeri aprova el pla per a reconvertir la travessia.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat l’expedient d’informació pública i el projecte de traçat de la humanització de la carretera N-332 al seu pas per Sueca.

L’anunci del qual es publicarà pròximament en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). El projecte, que servirà per a integrar la carretera en l’espai urbà del municipi, rebrà una subvenció de 4 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

“El Ministeri ha enviat un comunicat informant sobre l’aprovació del primer dels tres passos necessaris per a poder començar les obres. Al costat de la redacció del projecte, que es va exposar a la sala Els Porxets, necessitàvem l’aprovació del traçat. Una vegada aconseguida, ara tan sols resten dos tràmits administratius: l’aprovació del projecte de construcció, en el qual es reflectiran detalladament tots els aspectes d’este, com ara preus, etc.; i la licitació de les obres i la seua execució, la gestió de les quals serà competència al 100% del Ministeri”, ha explicat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

S’ha mostrat molt satisfet per haver aconseguit, “després de realitzar un seguiment exhaustiu i de molta insistència per part meua davant diferents càrrecs del Ministeri, que este projecte tan anhelat per Sueca siga una realitat tal com ens vam proposar i com vam prometre a la ciutadania”.

La conversió de la carretera en una via urbana al seu pas per Sueca és una reivindicació que es remunta molt temps arrere. El projecte, tal com es va informar en el seu moment, inclou la reducció de l’espai destinat a vehicles de motor, apostant per les vies per als vianants i els carrils per a l’ús de la bicicleta.

Quant als terminis que contempla el Ministeri, estimen que el projecte de construcció s’aprovaria en el primer trimestre de 2024; la licitació de l’obres, en el segon trimestre de 2024; i la fase d’execució de les obres duraria al voltant de 18 mesos, “estaríem parlant que, a la fi de 2025, podríem gaudir ja de la nova avinguda, acabant definitivament amb eixa carretera que dividia la nostra ciutat en dos i que tants problemes ha causat, fins i tot accidents mortals. Com a alcalde, em sent més que satisfet de tot el treball i esforç emprats, perquè s’ha aconseguit una cosa molt important per a Sueca”, ha assenyalat Vázquez.

L’alcalde ha explicat també que, gràcies a estes obres d’humanització, s’aconseguirà ampliar el nombre de places d’aparcament i s’apostarà decididament per l’ús de la bicicleta, connectant en un futur la nova avinguda amb la zona marítima. Així mateix, ha assenyalat que “continuarem treballant per aconseguir que molts altres projectes que ja estan en marxa siguen també una realitat en un futur pròxim, com ara la Llar dels Jubilats, el Centre Cultural en l’antic edifici de Correus, el Centre de Dia i l’ampliació del Centre de Salut, perquè la ciutadania puga gaudir prompte dels nous serveis que mereix”.