Ontinyent duplicarà la superfície del cementeri municipal per comptar amb espai per a almenys els propers 200 anys

L’ajuntament adjudica la redacció del projecte bàsic global i del projecte de execució de la 1ª fase de l’ampliació, després d’haver adquirit 30.000 m2 de superficie adjacent

L’Ajuntament d’Ontinyent duplicarà la superficie del cementeri municipal als propers anys per tal de comptar amb espai per cobrir la demanda de ninxols i columbaris almenys durant els propers 200 anys.  Des del consistori han explicat que s’han adquirit entre 2022 i 2023 dues parceles adjacents, de 17.000 i 13.300 m2, per a un total de més de 30.000 m2 justament al costat del cementeri, un equivalent a 4 voltes la superficie de l’estadi El Clariano. Ara s’ha adjudicat la redacció del projecte bàsic global i del projecte de execució de la 1ª fase de l’ampliació, el que suposa un pas endavant cap a una actuació important per al futur d’aquest espai.

Construcció inminent de 100 columbaris

Altra de les actuacions previstes pel govern municipal consisteix en la construcció imminent de 100 columbaris al pati principal de les instal·lacions actuals del “Camp Sant”, una intervenció que donarà resposta a l’augment de la demanda derivada per l’increment de les incineracions. Cal apuntar que l’Ajuntament està treballant en la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per tal de fer possible la instal·lació del nou crematori que projecta incorporar al seu tanatori l’empresa ontinyentina Funeraria Gramage, SL, al polígon Casa Balones. Els ultims tràmits executats han estat l’aprovació dels informes ambientals i territorial estratègics necessaris per tal de procedir a la modificació del PGOU.