Carcaixent connectarà el nucli urbà amb el Realenc

Un nou itinerari sostenible i segur que se suma a la xarxa interurbana

Durant els pròxims dies s’entregarà la redacció del projecte de la via ciclovianant que connectarà el casc urbà de Carcaixent amb els Camins del Realenc, reduint el perill per als vianants i ciclistes en aquest itinerari.
Aquest projecte que busca fomentar la mobilitat sostenible i segura tracta d’habilitar un tram d’un total de 1445 metres entre la zona del Poliesportiu municipal i la urbanització del Tir de Colom, dels quals 805 seran de nova construcció i 640 d’adequació i millora del vial existent, havent un tram de circulació exclusiva per a bicicletes i altre que serà compartit amb el trànsit motoritzat.

A més, al llarg del recorregut s’habilitaran espais i infraestructures per als usuaris com panells informatius o zones de descans i també la corresponent senyalització horitzontal i vertical específica.

La redacció del projecte executiu per connectar aquests dos punts de manera segura i naturalitzada, s’està portant a terme mitjançant la subvenció Reacciona 2022 fase II de la Diputació de València amb un import de 4000€. Carcaixent també va ser beneficiària en la convocatòria anterior, amb la qual es va redactar el projecte dels Camins del Realenc, ja executat.

Amb l’actuació promoguda per l’Ajuntament de Carcaixent es tracta de crear un itinerari d’interès natural, paisatgístic i cultural, així com afegir i connectar diferents trajectes, com el camí natural del Trenet amb la xarxa de Camins del Realenc, i altres rutes preexistents en la zona comunicant diferents nuclis urbans i espais naturals protegits com la Font de la Parra o la Murta. Es tracta de fomentar aquestes vies verdes tant per l’ús quotidià, com per a fer esport i turisme.