Carcaixent estrena un nou parc

L’espai enfonsat és una referència directa a les desaparegudes Basses de Boscà, antics aiguamolls alimentats per pluges estacionals que ocupaven la zona

El nou parc de Carcaixent, situat a la zona del sector parc, junt al centre de dia Mare de Déu de la Salut es troba pràcticament finalitzat i en breu es podrà obrir a la ciutadania.

La nova zona verda és un espai pensat per a ser un punt d’encontre i de joc, dirigit a les activitats dinàmiques i d’oci, afavorint el moviment. Concretament, l’espai s’ha dividit en diferents zones verdes separades per una albereda, organitzant-se al voltant d’un espai central enfonsat que actua com a àgora, delimitant el seu perímetre amb bancs de formigó, sent un espai recollit que afavorirà el joc infantil segur.

Aquest espai enfonsat és una referència directa a les desaparegudes Basses de Boscà, antics aiguamolls alimentats per pluges estacionals que ocupaven l’actual zona del Parc Navarro Daràs. Aquesta àrea ajudarà a la infiltració d’aigües de pluja, afavorint la recàrrega d’aqüífers i una major presència de vegetació que farà barrera tèrmica i acústica, combatent l’efecte d’illa de calor, i per tant dissenyat des de la perspectiva de la lluita contra el canvi climàtic.

El projecte que ha estat redactat per l’estudi d’arquitectura El Fabricante de Espheras, nacionalment reconegut per intervencions de regeneració urbana i arquitectònica, i que ha comptat amb un pressupost total de 115.192€, finançats íntegrament amb el Pla d’Inversions de la Diputació de València, ha tingut també en compte la instal·lació d’una font d’aigua potable i un sistema d’il·luminació de baix consum, així com la plantació d’espècies vegetals autòctones i de ribera, com xops i pins que aportaran ombra, arbustos com la lavanda, el romer o la sàlvia, que donaran un toc de color i olor al llarg de l’any, i per últim una pradera de flors mediterrànies.

A més, amb les intervencions que s’iniciaren el passat mes de gener, s’ha aprofitat per revisar el traçat i l’estat de conservació de les instal·lacions urbanes existents al tram d’intervenció, substituint les que es trobaven en mal estat.