Oliva estrena l’accés sud que evita el pas per l’autopista amb una inversió milionària

Obren l’enllaç a l’AP-7 que treu tot el trànsit de la ciutat

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat que amb la posada en servei de la Connexió Sud d’Oliva, «el Govern respon a una reivindicació històrica de les ciutadanes i ciutadans de la ciutat».

Aquesta carretera, ha afegit la delegada, «disminuirà el trànsit que travessa Oliva, especialment dels vehicles pesats. Així, s’incrementa la seguretat viària i la qualitat de vida de les veïnes i veïns».

La carretera N-332 ha constituït històricament el principal eix de vertebració de la comarca de la Safor i ha suportat més de 15.000 vehicles de mitjana al dia amb un 10% de vehicles pesats.

Pilar Bernabé:

La liberalització de l’autopista AP-7 en gener de 2020 va redistribuir cap a aquesta via el trànsit de llarg recorregut que travessava la comarca.

No obstant això, el tràfic a la carretera nacional es va mantenir en uns 10.000 vehicles amb un 7% de pesats travessant el nucli urbà d’Oliva.

«L’actual travessia de la N-332 a la localitat d’Oliva és un tram que pateix una elevada congestió i perillositat derivats de la seua alta intensitat de trànsit i el seu traçat encaixat en l’entramat urbà», ha dit la delegada. Per això, la nova Connexió Sud d’Oliva «és una obra fonamental per a la ciutat i per a tota la comarca».

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha destinat a aquesta obra 35,8 milions d’euros, «una de les majors inversions del Govern en la comarca de la Safor».

Característiques tècniques La nova connexió té una longitud total de 2,5 km i la seua secció transversal consta de dos carrils de 3,5 metres d’amplària amb voreres de 1,5 metres i bermes d’un metre. Aquest nou tram de carretera presenta tres connexions:

L’enllaç de la carretera N-332 amb l’autopista AP-7 s’ha resolt a través d’un enllaç tipus trompeta, amb una estructura que creua l’AP-7 salvant les dues calçades sense cap suport entre elles a causa de la seua secció estricta.

• S’ha remodelat l’enllaç existent sobre la N-332 per independitzar el trànsit de la nova carretera de la resta de moviments amb origen i destinació a les platges, el polígon industrial i els camins municipals.

• La connexió del nou tram de carretera nacional amb la carretera CV-715, que comunica els municipis d’Oliva i Pego.

• Amb l’objectiu de facilitar i fomentar la mobilitat de vianants i ciclistes, es construeix una connexió a diferent nivell entre el nucli urbà d’Oliva i el Camí Vell de Pego.

Les actuacions han inclòs la integració paisatgística i ambiental, la prolongació de totes les séquies travessades per la trama, la reposició dels serveis afectats, així com la senyalització vertical, horitzontal i elements complementaris.