Les obres del nou Centre de Salut d’Oliva començaran en abril

Les obres consisteixen en la construcció d’un nou edifici de 2.000 m2 i el termini d’execució de les obres és de 15 mesos

La ciutat d’Oliva està vivint en les darreres setmanes una continua arribada de bones notícies que milloraran la qualitat de vida de la ciutadania. En aquesta ocasió, de la mà del conseller de Sanitat Universal y Salut Pública, Miguel Mínguez, que acompanyat de l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, la vicealcaldessa, Ana Morell, el regidor de Salut Pública Oliva, Miguel Monzonís, el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaume Peris, la directora general d’Assistència Sanitària, Mariam García Layunta i la directora territorial de Sanitat a València, Maite Cardona, ha presentat el projecte de construcció del nou centre de Salut de Sant Francesc per a la ciutat d’Oliva.

El conseller ha presentat el projecte de construcció del nou centre de salut Sant Francesc d’Oliva i ha assenyalat que “a la fi d’abril està previst que s’inicien les obres de construcció d’aquest nou centre sanitari en el qual s’ha realitzat una inversió de quasi 4 milions d’euros”.

Aquesta visita del conseller a Oliva ha estat una gran notícia per a les autoritats locals que celebren que després de tants anys de reivindicació, per fi, amb el govern del Botànic presidit per Ximo Puig ha arribat l’hora de construir aquest centre sanitari que donarà cobertura a més de la meitat de la població.

L’alcaldessa d’Oliva ha valorat molt positivament aquesta visita del conseller: “És una molt bona notícia que aquest projecte amb més serveis i més equipaments dels previstos inicialment, siga capaç d’atendre les necessitats presents i futures de la localitat d’Oliva donant un servei de qualitat per a totes i tots els ciutadans. Una realitat després de 10 anys que esperàvem i que en 16 mesos podrem gaudir”.

Nous serveis

Finalment, les obres consisteixen en la construcció d’un nou edifici de 2.000 m² i el termini d’execució és de 15 mesos que acollirà la base SAMU, que fins ara se situava en el centre de Salut ubicat al carrer Historiador Bernardino Llorca. El nou edifici comptarà amb 6 consultes de medicina de família, 6 de pediatria, àrea d’extraccions i tractaments i una àrea d’atenció a la dona.

Durant l’acte, Mínguez ha destacat la importància que té per a la població d’Oliva la posada en marxa d’aquest nou centre sanitari. “Es tracta d’un edifici nou, modern i ampli, que comptarà amb tots els recursos necessaris per a poder respondre a les necessitats sanitàries actuals i futures d’aquesta localitat”

El nou centre sanitari Sant Francesc d’Oliva es construirà en una superficie de 2.000 m², de manera que una vegada entre en funcionament substituirà a l’actual consultori auxiliar del municipi. El termini d’execució de les obres previst és de 15 mesos. Segons ha explicat el conseller, “aquest centre comptarà amb més serveis i equipament del que estava previst inicialment, per la qual cosa garantirà que els ciutadans d’Oliva reben la millor atenció sanitària.

A més, en aquest mateix edifici es reservarà un espai per a poder sentar la base de l’ambulància del SAMU “En concret, el centre de salut tindrà una àrea de medicina de família amb 6 consultes de medicina i 6 d’infermeria, una àrea de pediatria amb 2 consultes de pediatria i 1 d’infermeria pediàtrica, una àrea d’extraccions i tractament, àrea de treball social i una àrea d’atenció a la dona.

Quant a la base SAMU, que es troba actualment en el centre de salut situat al carrer Historiador Bernardino Llorca, es traslladarà al nou centre de salut una vegada finalitzen les obres. En aquest espai se situarà tot el necessari per al personal d’emergències, com és la sala de treball, vestuaris, cuina, menjador, dormitoris i magatzem. D’aquesta manera, quan entre en funcionament el nou centre de salut, quasi la meitat de la població d’Oliva tindrà assignat el nou centre de salut Sant Francesc i l’altra meitat seran atesos en el centre sanitari del Carrer Historiador Bernardino Llorca.