Maria Jonas porta al CIMM de la Valldigna el llegat de l’autora més prolífica de l’Edat Mitjana

L’artista alemanya impartirà un curs enfocat a la figura de l’autora més prolífica de l’Edat Mitjana i oferirà  un concert gratuït al Monestir de la Valldigna

 

El Centre de Recerca i Interpretació de la Música Medieval (CIMM) de la Valldigna (València) celebra una nova trobada mensual, organitzat per la Mancomunitat de la Valldigna i la Conselleria de Cultura, pel qual ja han passat prestigiosos músics com Eduardo Paniagua, en format de curs i concert.

El proper dissabte 29 de febrer l’intèrpret internacional de Colònia (Alemanya), Maria Jonas, impartirà un curs enfocat a la figura de l’autora més prolífica de l’Edat Mitjana, Hildegarda de Bingen, davant la qual van baixar el cap reis i papes al segle XII.

 

Maria Jonas, una llegenda viva de la música medieval

La personalitat creativa i versàtil de Maria Jonas se suma a la seva especialització en música medieval, contemporània i improvisació. Jonas ha fundat diverses agrupacions com Ars Choralis Coeln, una escola femenina de música medieval, Ala Aurea, un ensemble medieval amb la fidulista Susanne Ansorg, i el trio Sanstierce, oferint concerts i cursos per tot el món. Recentment ha elaborat un exhaustiu treball sobre la figura i obra musical d’una de les dones més fascinants de segle XII, Hildegarda de Bingen, a la qual es va conèixer en el seu temps com ‘La Sibil·la de l’Rhin’.

Concert al Monestir de la Valldigna

A més de el curs, Maria Jonas oferirà un concert al Monestir de la Valldigna, situat a Simat de la Valldigna (València) el dissabte 29 de febrer a les 19:30 hores. Per a la cita, estarà acompanyada per Jota Martínez, un dels grans intèrprets de violes de roda i cadells, especialitzat en l’instrumentarium musical de l’Edat Mitjana. El recital tindrà lloc a l’Almàssera del complex, amb entrada lliure fins a completar aforament.

Durant la seva presentació, la directora del Centre Internacional de Música Medieval (CIMM), Mara Aranda, ha afirmat que «l’objectiu és aprofundir en la interpretació i estudi de les músiques medievals, els còdexs manuscrits, així com la reconstrucció d’instruments de l’època «atès que, afegeix,» la Valldigna és un lloc idoni per a un projecte d’aquestes dimensions en el qual no només estan convidats a participar professorat i alumnat comarcal o nacional, sinó tot aquell interessat a aprofundir en una època on no sols va haver-hi foscor sinó molta llum, però calia saber on buscar-la».

Donat el grau d‘èxit i acceptació de la programació realitzada fins a la data, Aranda creu que «realment, Europa estava esperant una iniciativa d’aquest tipus, dirigida al públic interessat, cada vegada més nombrós, en no només aproximar sinó realitzar una immersió més enllà de l’epidèrmic en les músiques de tradició medieval «.