Els museus de Xàtiva es podran visitar tots els dies de la setmana

El canvi entra en vigor el proper dia 3 i s’espera que en un futur puga estendre’s a altres edificis culturals i turístics de la ciutat

La regidora de Turisme de Xàtiva Raquel Caballero i el director dels Museus Àngel Velasco han presentat hui en roda de premsa l’ampliació de l’horari d’apertura que es realitzarà en diferents edificis culturals de la ciutat. A partir del proper 3 de març s’ampliarà l’horari del Centre Cultural de Xàtiva (CCX) i dels museus municipals de l’Almodí i de la Casa de l’Ensenyança, que obriran també els dilluns.

«Aquesta decisió pretén millorar l’assistència de visitants i turistes, per a que pugen descobrir i gaudir millor de tot el nostre patrimoni», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero, qui ha assegurat que el perfil dels turistes està canviant, ja que actualment arriben molts per compte propi, «pel que obrir els dilluns ens posicionarà davant de ciutats que tanquen eixe dia els seus museus, com passa per exemple a la ciutat de València».

La Casa de l’Ensenyança i l’Almodí obriran de dilluns a dissabtes de 10 del matí a 14 del migdia, i de 16 a 19 de la vesprada, continuant amb l’horari de matí els diumenges (de 10 a 14h). S’amplia una hora vespertina l’oferta als museus, i s’incorpora el dilluns i el dissabte de vesprada, dia en que els museus de Xàtiva romanien tancats fins ara.

Noves iniciatives culturals

El director dels Museus, Àngel Velasco, ha explicat que «aquesta aposta venia pensant-se des de fa temps, però és ara quan es disposa dels recursos humans necessaris per a poder materialitzar-la. Suposa un esforç de coordinació, perquè ara les tasques hauran de concentrar-se en la part d’horari que no està obert al públic».

Aquesta ampliació d’horaris permetrà per apostar per nous projectes culturals, com la d’una exposició d’un important artista valencià del segle XX que tindrà lloc d’abril a juliol i que s’anunciarà pròximament.

D’altra banda, els horaris del CCX seran de dimarts a divendres de 17 de la vesprada a 12 de la nit i de matins els dimecres, dijous i divendres de 10 del matí a 14 del migdia. Dissabtes s’obrirà de 9 a 13, i està previst que dissabtes de vesprada puga obrir-se com un espai cultural més, per a actes i presentacions.

«També és una aposta amb repercussió econòmica en el comerç», ha incidit Caballero, qui també ha destacat que «estem treballant per a que tots els espais i recursos turístics estiguen pròximament oberts durant tots els dies. Aquest és sols el primer pas».