Carcaixent acull un encontre residències i centres sociosanitaris de La Ribera per a valorar l’actuació durant la pandèmia

L’objectiu de la jornada és aprofitar les sinergies creades per a obrir noves vies de col·laboració futures que permeten millorar la qualitat de vida i la salut de les persones residents

Professionals i responsables del Departament de Salut de la Ribera i de les residències i centres sociosanitaris de la comarca s’han reunit al Centre Integral de Majors de Carcaixent, amb la finalitat de valorar l’actuació conjunta que han dut a terme durant la pandèmia de coronavirus. L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i la regidora de Benestar Social i Sanitat, Teresa Oliver, han participat en la obertura i cloenda de la jornada.

Ha sigut en la ‘Jornada sobre atenció sanitària en residències i centres sociosanitaris’, organitzada pel Departament de la Ribera, i en la qual han participat prop de 80 persones. La Jornada ha sigut inaugurada i clausurada, respectivament, per les directores territorials de València de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, María Teresa Cardona i d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Carmen Fenollosa.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha sigut també un dels encarregats en obrir la jornada agraint a totes i tots els presents “l’activisme sociosanitari” realitzat al llarg d’estos dos anys “la vostra dedicació, esforç i treball incansable ha estat tot un exemple del que és un treballador/a públic i estem molt agraïts que hagueu triat Carcaixent per a reflexionar sobre la tasca feta, però sobre tot, per buscar propostes per continuar millorant l’assistència sociosanitària a la Ribera”, ha explicat.

Segons ha destacat el Dr. Joan Paredes, subdirector mèdic del Departament de Salut de la Ribera, “esta Jornada suposa la primera presa de contacte físic entre les i els professionals sociosanitaris i sanitaris de la comarca, després d’haver treballat conjunta i coordinadament, de manera telefònica i telemàtica, amb la finalitat de controlar la circulació del virus en les residències”.

Cal destacar, en aquest sentit, que el 20 de març de 2020, el Departament de Salut de la Ribera va constituir el Comitè de Seguiment de les Residències i Centres Sociosanitaris, de caràcter multidisciplinari, amb l’objectiu d’abordar la situació epidemiològica de les residències, les seues necessitats de material preventiu i les accions de vigilància activa davant casos de Covid-19.

Per a això, esta Comissió, integrada per la Direcció d’Atenció Primària del Departament de Salut, el Centre de Salut Pública d’Alzira, la Unitat d’Hospitalització a domicili, el Servei de Farmàcia d’Atenció Primària i el Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital de la Ribera, ha mantingut contactes setmanals amb els responsables directius i sanitaris de les residències i centres sociosanitaris, resolent dubtes clínics i sobre mesures de prevenció i control, i atenent peticions de material.

“Ha sigut un ardu treball de coordinació i ara volem saber com han viscut les residències l’experiència, quina visió futura tenen dels seus centres i quines propostes de millora poden realitzar-nos de cara a continuar el treball en equip que hem aconseguit establir durant aquests dos anys”, ha assenyalat el Doctor Paredes.

Així, amb l’organització d’aquesta Jornada es pretén obrir noves vies de col·laboració futures que permeten implementar en els centres programes i actuacions que milloren la qualitat de vida i la salut de les més de 2.000 persones que viuen en residències i centres sociosanitaris a la comarca de la Ribera.

Reconeixement

Així mateix, el Departament de Salut de la Ribera ha aprofitat la Jornada per a lliurar reconeixements a les 24 residències i centres sociosanitaris de la comarca pel seu treball per a controlar la circulació del virus en les seues instal·lacions. “Es tracta d’un xicotet gest amb el qual volem agrair l’enorme treball realitzat per a protegir la vida i la salut de les nostres persones majors i persones dependents”, ha conclòs el Dr. Paredes.