Sanitat alça la suspensió de l’oci nocturn a Gandia davant la millora de la situació de la Covid-19

Barceló: «Ens trobem en una etapa de control amb relació a la transmissió comunitària al Departament de Salut”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comunicat esta vesprada a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que ha emés una resolució per la qual a partir de demà, dissabte, a les 15 hores, es revoca la mesura excepcional de suspensió temporal de l’oci nocturn a Gandia, que es va prendre el 18 de juliol després de registrar-se un increment de contagis en joves ligats a l’oci nocturn.

Esta resolució s’ha prés després de valorar la situació de millora epidemiològica actual a la ciutat de Gandia, i considerar-se que ens trobem davant “una etapa de control amb relació a la transmissió comunitària al Departament de Salut de Gandia”, segons la resolució de la Conselleria. Per tant, la mesura de suspensió temporal de l’oci nocturn pot alçar-se “extremant les mesures de prevenció front a la COVID-19”.

Detecció precoç

La consellera ha destacat el “gran treball de detecció precoç que realitza Salut Pública i que ha permés encapsular els brots i seguir la traçabilitat a Gandia”.

Morant ha manifestat que sempre és una bona notícia que la situació sanitària estiga controlada, “i més ara que comença el mes d’agost. Des de l’Ajuntament de Gandia, segons Morant, “estem mantenint diferents reunions amb el sector i treballant colze a colze amb ells per reforçar les mesures sanitàries, com demostra la signatura del Protocol per al rigorós compliment de la normativa sanitària i l’adopció de mesures per a fer front a la crisi sanitària de la COVID-19”. Una d’estes mesures serà implantar un registre d’assistents als locals d’oci per a controlar l’aforament.