L’alumnat del centres educatius de Carcaixent participa dels tallers de bioescola

Prop de 250 alumnes han visitat l’Hort de Soriano per realitzar diverses iniciatives per promoure el respecte i la cura del Medi Ambient

Durant estes setmanes, l’alumnat de 2n a 4rt de primària dels col·legis de Carcaixent estan participant dels tallers de Bioescola organitzats per la regidoria de Medi Ambient. Al voltant de 250 xiquets i xiquetes visitaran el Paratge Natural Municipal de l’Hort de Soriano on realitzaran diverses activitats amb l’objectiu de fomentar el respecte per la natura.

Els tallers estan impartits pels educadors i educadores Mediambientals de la Mancomunitat de la Ribera Alta que, entre altres coses, realitzen amb l’alumnat diverses dinàmiques per sensibilitzar-los sobre la importància que té el reciclatge i la correcta gestió dels residus per al futur del planeta i quines accions poden implementar en el seu dia a dia.

Tallers anellament

Altra de les propostes de la que participen són els tallers d’anellament científic d’aus que personal investigador de la Universitat de València estan duent a terme en el Paratge de l’Hort de Soriano. A l’alumnat se li introdueix en la fauna avícola de la zona i en les tasques que estan realitzant amb les aus dins del Programa RIM (programa d’anellament d’espècies Residentes Invernantes y Migradoras del Centre de Migració d’Aus de SEO/BirdLife) que té com objectiu obtindre, mitjançant dades d’anellament, informació sobre els cicles anuals de les aus reproductores, hivernants i migradores al nostre país.

La regidora de Medi Ambient, Ana Garrigues, ha posat en valor estes jornades per al desenvolupament personal i social dels xiquets i xiquetes, “el que pretenem amb esta iniciativa és sensibilitzar a la població més jove sobre un tema tan essencial com és la cura i protecció del Medi Ambient i com, amb accions quotidianes i senzilles, poden col·laborar a aturar els grans problemes que afecten el planeta el que resulta clau en uns xiquets i xiquetes que són el futur de la nostra societat».