Naix Marinae Ensemble, la jove iniciativa que reivindica la música de cambra

Marinae Ensemble naix amb la voluntat de mantenir viva la música d’orquestra de cambra, promoure la seua difusió i formar als seus components més enllà dels seus respectius centres musicals.

 

La música de cambra té cabuda en la societat. És la proclama del recentment creat projecte musical Marinae Ensemble. El xabiero Sergio Camarasa porta la batuta d’aquesta singular formació que reuneix joves intèrprets de la comarca que, en la seua majoria, cursen estudis professionals en els conservatoris de la zona o ja s’han titulat en les titulacions superiors de música.

Marinae Ensemble sorgeix a la meitat de la pandèmia, a la fi de l’any passat. Naix amb la voluntat de mantenir viva la música d’orquestra de cambra, promoure la seua difusió i formar als seus components més enllà dels seus respectius centres musicals. Aquest tipus de formacions poden posseir qualsevol tipus d’instrumentalització i el seu principal característica és la seua reduïda grandària que els permet adaptar-se a qualsevol espai (les anomenades cambres).

Aquestes agrupacions permeten als seus integrants el poder agrupar-se en quintets, quartets, trios i altres; amb la finalitat de poder atendre la demanda cultural que es requerisca a cada moment i amb un repertori que abasta des del barroc fins al romanticisme musical.

La vocació musical de Camarasa arranca en el Conservatori de Xàbia. D’ací passa a enriquir els seus coneixements musicals en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplà d’Alacant coincidint amb mestres nacionals i internacionals. Immers en la direcció, exerceix com a batuta de la Jove Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia durant tres temporades. Posteriorment, obté les màximes qualificacions en el centre d’Alacant i la seua marxa li porta a ser admès en la Universitat de Música Fryderyk Chopin de Varsòvia on passa a formar-se amb el prestigiós violoncel·lista Tomasz Strahl i, paral·lelament, continuar forjant-se com a director i obtenir, novament, grans qualificacions a Polònia. Al llarg de tota la seua formació, ha sigut intèrpret de nombroses bandes de música i orquestres.

Marinae Ensemble està format per Lucía Cholbi, Desalegn Ronda i Claudia Rodríguez (violins 1); Raúl Capella, María Bolufer, Norah Bolufer i María Ortolá (violins 2); Marta Romay (viola), Jean Roselló (contrabaix) i Marcos Ventura i el mateix Sergio Camarasa (violoncels).