Albaida tancarà la gira de les Europes Menudes d’Escena Erasmus

Escena Erasmus de la Universitat de València presentarà el seu nou espectable El viatge impossible el 18 de juliol en Albaida, després de recórrer 17 localitats valencians de la mà de la Diputació de València

 

Escena Erasmus recupera la normalitat a l’hora de programar la seua nova gira, les Europes Menudes, que recorrerà 17 municipis valencians amb l’obra el Viatge Impossible. El tret d’eixida serà aquest 3 de juny a València fins al dia 18 de juliol on Albaida posarà el punt final als Jardins del Palau del Milà i Aragó.

Els detalls del projecte i de la gira d’enguany es van presentar en una roda de premsa el dilluns 31 de maig a La Nau, en què han intervingut els vicerectors de la Universitat de València Ester Alba i Carles Padilla, de Cultura i Esport i d’Internacionalització, respectivament; el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, i el director de l’espectacle i codirector d’Escena Erasmus, Josep Valero. Abans de les intervencions s’ha presentat una breu escena de l’espectacle amb la presència dels representants municipals de les localitats participants de la gira.

L’alcalde d’Albaida, Josep Albert, que va assistir aquesta presentació del Viatge Impossible ha manifestat que «Escena Erasmus és un reflex del millor del fet de ser europeus, però també un crit de tot allò on hem mirat cap a altre costat o defugit de les nostres obligacions com a ciutadania» i per aqueix mateix fet «es tracta d’un projecte imprescindible i fonamental en la construcció de l’Europa dels pobles, una mirada cap a la nostra escènica per a poder ser més acollidors, integradors i tindre un futur millor del que sembla que ens marquen els vents».

Visió crítica d’Europa

I és que, els espectacles d’Escena Erasmus aborden la realitat de l’Europa que habitem amb una visió crítica i fent partícip el públic de les seues reflexions. Enguany, el muntatge es basa en la idea de «viatge» en aquests temps en què viatjar és més difícil que mai. L’espectacle fa la reflexió que potser tornar als pobles és una idea sana i efectiva per a reconstruir el nostre món i les nostres vides.

El viatge impossible està dirigit per Josep Valero, amb textos escrits a propòsit per quatre destacats dramaturgs de l’escena valenciana: Daniel Tormo, Guadalupe Sáez, Isabel Martí i Gemma Miralles. L’espectacle està protagonitzat pel canari Nicolás Aranda, els francesos Arnaud Barennes i Sélune Cannizzo, la italiana Allegra Florioli, l’espanyola Elena Francés, la suïssa Paloma Gros-Hostettler i l’alemanya Kika Miederhoff. Per al director del muntatge, Josep Valero: «L’espectacle en si és un viatge, apel·la a l’ànima dels nostres pobles, als anhels compartits de tornar a celebrar les festes i viure en comunitat, però també hem volgut mostrar l’aïllament que han viscut els nostres majors, el viatge interior que hem hagut de fer en aquest període de confinament».

Per al regidor de Cultura, Josep Manuel Juan, «Escena Erasmus és un revulsiu imprescindible per a sacsejar les consciències a tot arreu del territori valencià i per això és un orgull que hagen pensat en Albaida com a cap de gira» i com no «des del Palau dels Milà i Aragó, seu del poder polític i social de la nostra zona durant segles i que ara, amb l’última fase de restauració conclosa, deu convertir-se en un far de cultura cap a la resta del país, i per què no, cal a Europa».

+Informació