L’Ajuntament de Carcaixent convoca una nova edició del Premi de Teatre Infantil “Xaro Vidal”

Els originals podran presentar-se en el registre d’entrada de l’Ajuntament de Carcaixent fins el 14 de setembre

 

L’Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb Edicions Bromera, torna a convocar una nova edició del Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal. El certamen, dotat amb un premi de 3.000 €, guardonarà la millor obra inèdita de literatura dramàtica per a públic infantil escrita en valencià. La última edició, celebrada en 2018, va premiar l’obra Una caca de pessebre, de Xavier González-Costa.

Els originals presentats a concurs han de tenir una extensió mínima de 35 pàgines i màxima de 75, i es podran presentar al Registre General de l’Ajuntament de Carcaixent fins al pròxim 14 de setembre. A més a més, l’obra premiada serà publicada per Bromera dins la col·lecció «Micalet Teatre» junt amb una sèrie de propostes escèniques.

 

Aposta per el teatre

 

El Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent respon a la voluntat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent de dignificar el gènere teatral en el seu vessant infantil i de fomentar l’afició al teatre dels més menuts. Així, el consistori, que va recuperar el guardó en 2018, confia en que es repetisca la bona acollida entre les i els escriptors de literatura infantil i juvenil. Sobretot, tenint en compte que es tracta d’un dels premis més ben dotats econòmicament de tot l’Estat dins de la modalitat de teatre infantil.

Pasqual Boqueta, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent, remarca la importància de mantenir vius certàmens com este, ja que suposen una ocasió immillorable per a promocionar un gènere tan necessari a les escoles com és el del teatre infantil. El regidor també ha volgut recordar que l’aposta pel teatre a Carcaixent «Carcaixent és una ciutat de teatre i este premi, junt a altres iniciatives com el Certamen de Teatre Amateur, són una manera més de reforçar el compromís que té l’ajuntament amb la cultura i més concretament amb el teatre». Pasqual Pastor ha avançat que ja s’està treballant en una programació cultural per als pròxims mesos adaptada a les circumstàncies actuals.