Un detingut a Albaida per agredir sexualment a la seua exparella

L’home va amenaçar a la dona en un ganivet a la seua casa a l’Alcoià

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d’Albaida a un home com a presumpte autor d’un presumpte delicte d’agressió sexual i violència de gènere.

La policia va tindre coneixement dels fets gràcies a una telefonada al 091 que va realitzar la víctima per a comunicar que acabava de ser agredida sexualment pel seu ex marit en el seu propi domicili situat a la comarca de L’Alcoià, en un estat de nerviosisme i desorientació pel succeït.

L’agressor, amb el qual havia mantingut una relació de matrimoni durant sis anys, però que actualment es trobava ja divorciat, va acudir al domicili de la víctima, la qual, estranyada, li va obrir voluntàriament la porta per a comprovar si li havia passat alguna cosa.

La conversa es va tornar violenta i després d’agafar l’home un ganivet de la cuina, la va colpejar en diverses ocasions i va amenaçar amb clavar-li el ganivet si no li permetia mantindre relacions sexuals.

Finalitzada l’agressió sexual, l’home va abandonar l’habitatge per a refugiar-se en el seu domicili a Albaida.

Una vegada comprovats els fets, analitzada la denúncia formulada i activat el protocol corresponent amb la víctima, els agents no van dubtar a traslladar-se al domicili de l’agressor on va ser detingut, sent acusat d’un presumpte delicte d’agressió sexual i violència de gènere.

Més atenció a les víctimes

L’activitat policial per a la prevenció de la violència de gènere i la protecció de les víctimes vulnerables s’ha reforçat amb la declaració de l’estat d’alarma, amb l’objectiu d’incrementar la protecció de les mateixes i facilitar l’ajuda que puguen necessitar per part de tots els cossos policials en cas de produir-se una agressió.

De manera periòdica s’està duent a terme un registre on s’inclouen els contactes que realitza la policia amb les víctimes de violència de gènere amb la finalitat d’intensificar els mateixos i comprovar la seua situació actual.

Igualment es vol significar que la col·laboració ciutadana és vital per a alertar de qualsevol situació que es genere contra les dones en situació de risc per a requerir l’actuació immediata de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.