L’Ajuntament de Carcaixent aprova l’adhesió al servei de recollida de fem de la Mancomunitat de la Ribera Alta

Es mantindrà el sistema de contenidors temporals que va ser l’opció més votada per la ciutadania en el procés participatiu

 

El ple de l’Ajuntament de Carcaixent ha aprovat adherir-se al servei i gestió de recollida de residus a prestar per la Mancomunitat de la Ribera Alta. El servei inclourà els residus corresponent a les restes orgàniques i les fraccions resta, paper-cartó, envasos lleugers i vidre en el sistema de «contenidors temporals», sistema que va ser el més votat en el procés participatiu celebrat el passat mes de gener, si bé en les urbanitzacions i disseminats hi haurà contenidors fixes convencionals.

Segons va explicar l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, la Mancomunitat coneixedora que l’Ajuntament de Carcaixent estava en procés de licitació d’un nou plec de condicions per a la contractació del servei de recollida de fem i altres residus, va oferir al consistori la possibilitat d’adherir-se al servei mancomunat, tot participant en la licitació conjunta del servei. L’adhesió suposa per a Carcaixent un estalvi en recursos municipals i especialment un avançament del procés administratiu de casi 10 mesos.

L’ajuntament va encarregar l’estudi de viabilitat per valorar el cost del servei a Carcaixent, estudi que, junt amb l’informe dels tècnics municipals ha servit per fixar el cost del servei, 1.008.000 euros. A partir d’ahí s’espera que la Junta de Govern de la Mancomunitat aprove els plecs de condicions de la licitació, amb dos lots, un exclusiu per a Carcaixent amb el sistema de contenidors temporals, i altre per a la resta de municipis que s’han adherit al servei. Segons la Mancomunitat, es podria adjudicar el contracte en novembre i que a partir de gener s’inicie una implantació progressiva que, per al cas de Carcaixent, seria en el primer trimestre de 2021.

Beneficis de l’adhesió

Salom va recordar que entre els avantatges que pot suposar l’adhesió, a més de l’estalvi procedimental, està la possibilitat de beneficiar-se del conjunt de prestacions que té el servei mancomunat com serien comptar amb personal tècnic per al seguiment i control del servei mancomunat, educadors/es ambientals, una aplicació informàtica avançada de seguiment i control, així com una campanya informativa (que començaria en les properes setmanes i serà permanent en el temps), entre altres aspectes.

L’alcalde ha explicat que en estos moments Carcaixent treballa amb un contracte prorrogat i que, per tant, és complicat aconseguir de l’empresa concessionària una millora en la prestació, com ara la substitució dels deteriorats. Per este motiu, Paco Salom ha avançat que des del consistori van a comprar-se contenidors per poder substituir els actuals, i evitar els perjudicis i alteracions que provoquen.

Durant la seua intervenció al ple, Paco Salom en nom del govern municipal va voler agrair al personal tècnic municipal la rapidesa en la que es van realitzar els tràmits per poder arribar als terminis que marcava la Mancomunitat. Salom, també va donar les gràcies als grups municipals que van recolzar la proposta, PP i Ciutadans, i regidor no adscrit Juan Albert per la voluntat de col·laborar «tot i tindre que fer-se la gestió este mes d’agost hem trobat des del primer moment ganes de treballar de forma conjunta per tal que Carcaixent puga tenir un servei tan important com el de recollida de residus de qualitat».