El Museu Arqueològic cedeix ídols i ceràmiques per a exposicions en Alacant, Madrid i Barcelona

Les peces hi seran al Provincial, al Regional de Madrid i al de Catalunya

El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó d’Alcoi ha prestat una sèrie de peces arqueològiques emblemàtiques per a exposicions temporals de dos museus, complint amb els permisos pertinents així com amb les mesures de seguretat en relació amb la conservació d’aquestes

Per una banda al MARQ (Museu Arqueològic Provincial d’Alacant) un conjunt d’ídols i penjolls calcolítics sobre os així com un crani trepanat de la Cova d’en Pardo per a l’exposició ‘Ídols. Mirades mil·lenàries’ que es va inaugurar el passat 30 de gener i que romandrà a Alacant fins a abril, per a posteriorment traslladar-se al Museo Arqueológico Regional de Madrid (MAR).

Per altra al Museu Arqueològic de Catalunya (MAC) conjunt de tres ceràmiques, entre elles el got neolític de ‘L’Orant’, per a l’exposició ‘Art Primer. Artistes de la Prehistòria’ que s’inaugurarà hui 6 de febrer i romandrà a la Barcelona fins a juny d’enguany.

«El nostre Museu és una institució pionera que hui en dia ocupa un lloc destacat en el panorama de l’arqueologia valenciana. Tenim un gran patrimoni històric i arqueològic, molt valorat en tot l’estat com podem observar. Peces del nostre Museu estaran exposades en Alacant, Madrid i Barcelona. Crec que és una cosa important que hem de destacar», ha indicat la regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano.

La diversa naturalesa dels fons materials del Museu Alcoi (restes paleontològiques i paleoantropològiques; indústries lítiques, òssies, ceràmiques, metàl·liques; seccions de numismàtica, d’art, etc.), la cronologia variada de les col·leccions —que comprenen principalment des del paleolític mitjà fins a l’edat mitjana—, com també la seua procedència i origen (donació, excavació, prospecció, etc.) han convertit aquest Museu en un dels centres de depòsit amb major entitat de l’àmbit de les comarques centremeridionals valencianes.