El CEIP Víctor Oroval de Carcaixent tanca l’any de celebració del seu 50 aniversari

La presentació del llibre commemoratiu i el sopar de fi de curs han sigut actes de retrobament per a antics alumnes i membres de la comunitat educativa

Dimecres passat va tindre lloc la presentació de «La gran Família del Víctor», un llibre commemoratiu del 50 aniversari de l’actual edifici del CEIP Víctor Oroval de Carcaixent. A la presentació, que es va celebrar al saló d’actes del centre, va intervindre Loles de la Asunción, actual directora del centre, així com Vicent Bataller, Rita Ribero, Neus Pedrós i Paco Salom, tots ells vinculats a l’escola de diverses maneres durant els cinquanta anys d’història de l’edifici.

El llibre està estructurat en tres parts. La primera d’elles es centra en l’alumnat, i és un recull de records i anècdotes contades per alumnes que han passat pel centre al llarg de la seua història. La segona part del llibre mostra l’aposta que ha fet sempre l’escola per posar la participació de les famílies al centre de totes les decisions. Finalment, la tercera part està dedicada a l’equip educador que ha format part del centre i com han viscut l’evolució de l’educació al mateix. Destaca la construcció de l’actual edifici per reubicar l’agrupació escolar que ocupava diversos edificis del municipi el curs 1971-1972, el canvi de nom de Col·legi José Antonio a CEIP Víctor Oroval, o les iniciatives del professorat per a l’ensenyament en valencià de persones majors.

Comunitat d’Aprenentatge

Actualment, el centre seguix el model de Comunitat d’Aprenentatge, un projecte basat en un conjunt d’actuacions educatives d’èxit dirigides a la transformació social i educativa, i mitjançant el qual s’aposta per la innovació educativa i la renovació pedagògica, i que ha estat reconegut amb diversos premis. Esta eina de participació i treball coordinat entre diferents agents de la comunitat, com els mestres i les famílies, permet aconseguir un model d’escola inclusiva mitjançant grups interactius, tertúlies literàries, formació de familiars, model dialògic de prevenció i resolució de conflictes entre altres.

Per tancar l’any de celebració, el divendres va tindre lloc el sopar de fi de curs del centre escolar, al qual assistiren més de 200 persones, i que va ser un acte de retrobament entre la comunitat educativa actual i antics alumnes i professors.

La biblioteca durà el nom de Matilde Cuello

A més, l’acte de presentació del llibre commemoratiu es va aprofitar per anunciar que d’ara endavant la biblioteca del centre durà el nom de Matilde Cuello, mestra jubilada de l’escola, en reconeixement de la seua trajectòria en el centre i en agraïment per la seua dedicació a l’ensenyament públic.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, va aprofitar la seua intervenció en l’acte per recordar moments emotius de la seua etapa com a alumne del centre, i va assenyalar «la importància d’invertir en serveis públics de qualitat, i aconseguir així una societat més justa i igualitària».