Carcaixent trasllada al conseller de Mobilitat les seues necessitats

En una reunió entre el conseller Arcadi España i alcaldes i alcaldesses de la comarca per explicar els projectes i actuacions en marxa

 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha informat els alcaldes i alcaldesses de la Ribera sobre els projectes i actuacions en marxa en matèria de mobilitat i infraestructures a la comarca. L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i el regidor de Mobilitat, Lluís Candel han estat presents en la reunió, que estava prevista que se celebrara a Carcaixent però que degut a les noves restriccions s’ha realitzat de forma telemàtica.

Durant el desenvolupament de la reunió s’ha evidenciat que tant des de la conselleria com des del consistori es comparteix l’interès per projectes que es consideren fonamentals en matèria de comunicacions i mobilitat com són la connexió nord amb l’autovia de Guadassuar (CV-50) o l’accés ciclopeatonal sobre la via del tren per a vianants entre Cogullada i la resta del casc urbà.

Un dels punts principals de la reunió has sigut informar sobre l’estat del que s’ha considerat com una de les grans actuació en la Ribera: la connexió nord amb l’autovia, projecte de gran complexitat tècnica i pressupostària. En estos moments s’està pendent de l’informe mediambiental, que ha de fer la conselleria de Transició Ecològica, amb el corresponent document d’abast. En el moment que estiga el document es procedirà a la tramitació de la resta de fases, per a la que ja hi ha una programació pressupostària adequada per un total de 15 milions d’euros.

Una reivindicació històrica

En relació a la passarel·la sobre les vies del tren Cogullada-Carcaixent, forma part del projecte de via verda entre Xàtiva i Carcaixent el qual ja es troba en un punt molt avançat a l’espera que els tècnics municipals valoren la proposta. Tant per a la conselleria com per al govern municipal, este projecte és considera molt important ja que suposara garantir la seguretat de les persones vianants en els desplaçaments entre Cogullada i el casc urbà, donant així resposta a una demanda històrica del veïnat.

Des del consistori se li ha plantejat a conselleria la conveniència d‘ampliar la Via Verda fins a Alzira amb un trajecte que passaria pel casc urbà i després utilitzaria l’antiga CV-41, vial que ara ja és de titularitat de Carcaixent i Alzira. Esta actuació suposaria igualment una alternativa més funcional i que milloraria la mobilitat de manera segura i sostenible, recuperant el traçat històric per a la mobilitat del s.XXI. La proposta ha tingut molt bona acollida per part de la Conselleria ja que esta petició segueix les línies de treball de connectar els pobles de manera segura i sostenible.

Paco Salom s’ha mostrat molt satisfet en l’encontre ja que s’han tractat aspectes importants per al futur de la localitat «hem vist avanços sobre temes que seran clau per al nostre veïnat com la millora de la connexió entre Carcaixent i Cogullada o l’eixida a l’Autovia i hem traslladat al conseller la nostra voluntat de col·laborar per tal que siguen prompte una realitat i poder avançar en l’objectiu comú que teníem tots i totes les presents, que és fer de la Ribera una comarca més i millor connectada».