Pep Botifarra obri aquest divendres “Ontinyent Medieval” amb un acústic

El centre històric es prepara per acollir el mercat i les més de 50 activitats

El conegut cantaor Pep Gimeno “Botifarra” actuarà aquest divendres en format acústic en la inauguració de “Ontinyent Medieval«, el mercat medieval organitzat per l’Ajuntament coincidint amb la celebració del “Mig Any» de la Societat de Festers.

En la jornada d’aquest dijous començaven al centre històric els preparatius per acollir els més de 100 llocs de venda i tallers artesans del mercat, així com l’ampla programació amb més de 50 activitats previstes fins diumenge: col·locació de banderes, lluminàries, elements decoratius o distribució de paradetes són algunes de les tasques que es duen a terme entre aquest dijous i divendres de matí al llarg de tot el recorregut.

La programació prevista a la vesprada de divendres començarà a les 18:00 hores amb l’obertura de portes del mercat, la “vila d’oficis» i el campament ubicat al carrer del Regall, on des de les 19:00 tindrà lloc l’activitat «Vestir al cavaller” i a les 19:15 hi haurà lluites i combats.

Dramatització adaptada

Serà a les 19:30 quan comence l’acte inaugural amb la representació històrica de «Jaume I i la conquesta d’Ontinyent», una dramatització adaptada d’un text del cronista oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu, que donarà pas a una cercavila del Grup de Danses d’Ontinyent i la Colla de Dolçainers i Tabaleters el Regall fins la plaça de Baix. Allí, a les 20:00 hores, tindrà lloc l’actuació de Pep “Botifarra” i posteriorment el Pregó del Mercat Medieval, a càrrec del fester José Luis Castells, des del balcó del Museu Fester.

Una volta finalitzat l’acte inaugural i el pregó, es reprendrà la programació d’activitats a les 20:15 amb un “Passeig de la Guàrdia» itinerant, i a les 20:30 a la Plaça de Baix una segona representació històrica escrita pel cronista oficial i també representada per la companyia Reims de Rafa Miragall, en aquest cas sobre “Els agermanats d’Ontinyent”.

Concurs fotogràfic

Al llarg de la vesprada ja es podran prendre imatges per participar al concurs fotogràfic d’Instagram les bases del qual es troben al compte @lafraguadevulcano, amb el que els i les participants poden optar a un premi de 100 euros.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, animava a la ciutadania d’Ontinyent i les comarques veïnes “a acompanyar-nos aquest divendres en la inauguració i també al llarg d’un cap de setmana on van a tenir al seu abast molts atractius al voltant del Mig Any Fester i un mercat que cuidarà els detalls per gaudir amb als cinc sentits”, manifestava.