Gandia habilita dues zones de regulació de l’estacionament al nord i al sud de la platja

La Platja de Gandia disposa de 2.077 places d’aparcament públic i gratuït, 500 noves aquesta temporada amb l’apertura de la zona d’equipaments de la platja.

El regidor de Trànsit i Mobilitat, Vicent Mascarell, la regidora de Turisme, Balbina Sendra, i el president de Destí Safor, Amadeo Faus, han comparegut aquest matí en roda de premsa per tal d’explicar la posada en marxa des d’aquest cap de setmana de dues zones d’aparcament regulat (zona morada) a la platja de Gandia. En realitat, no es tracta de crear més places d’aparcament en modalitat de pagament, sinó més bé una permuta. I és que el servei d’estacionament regulat ha tingut un important detriment de places de regulació a la platja de Gandia, amb motiu de les obres del tanc de tempestes en la zona de l’estacionament de Bacarrá, que han obligat a la cancel·lació de més de la meitat de l’aparcament regulat en la zona, 188 places que queden inutilitzades durant dos anys que durarà l’obra aproximadament.

Cal recordar, que aquestes places d’estacionament regulat a la platja es van crear sota modificació del contracte d’estacionament regulat per a garantir el reequilibri econòmic d’aquest. Així, es va crear una zona d’estacionament regulat a la platja de Gandia, amb un total de 360 places que funcionen del 15 de juny al 15 de setembre, en horari de dilluns a diumenge de 10.00 hores a 21.00 hores, ininterrompudament.

«Després de la reunió mantinguda amb els responsables de l’empresa concessionària i per tal d’evitar haver d’indemnitzar-la per incompliment de contracte (al voltant de 60.000 euros), s’ha acordat la creació de dues noves zones de regulació de l’estacionament a la platja de Gandia, de les mateixes característiques de les existents, per a complir amb les places d’estacionament regulat destinades a la platja per contracte». Mascarell ha explicat que es tracta d’una solució doble, «ja que s’aprofita per donar servei d’estacionament regulat en altres espais del nord i el sud de la Platja, facilitant així la mobilitat i la rotació. Amb la vocació clara de facilitar l’arribada de persones, no residents, a la platja de Gandia durant els mesos d’estiu».

El nombre de places d’estacionament a regular en les noves zones de la platja serà de 187 places, per a recuperar les places anul·lades per l’obra i amortitzar les inversions de senyalització vertical i horitzontal, així com la fonamentació i col·locació dels parquímetres de les noves places.

La relació de places afectades és la següent:
Clot de la Mota, 60
C/ Alcoi, 8
C/ Formentera, 44
Avd. del Nord, 30
C/ de la Vall d’Aiora 45

Per la seua banda, Sendra ha mostrat el suport a la decisió del departament de Mobilitat i Trànsit. «Però cal aprofitar la situació per donar resposta a la reivindicació del sector comercial i hostaler, que reclamen places d’aparcament rotatives».

Precisament, el president de Destí Safor ha vist amb bons ulls la proposta de rotació en la platja, «sempre que vaja acompanyada de més aparcaments fora de la platja en un futur per als visitants-residents».

En aquest sentit, Mascarell, tot i reconèixer la insuficiència d’aparcament públic i gratuït, ha recordat que a la platja hi ha en l’actualitat 2.077 places amb aquestes característiques. «Amb la novetat enguany de la creació de 500 noves en la zona d’equipaments de la Platja», ha conclòs.