El programa celebrarà cinc cursos especialitzats en diferents instruments medievals i tècniques de cant, que comptaran amb professorat expert en la matèria
El Centre d’Investigació i Interpretació de la Música Medieval (CIMM) de la Valldigna (València) presenta la seua programació de cursos per al mes vinent de setembre. En aquests cursos, instruments tan extraordinaris i sorprenents com la viola de roda, l’organistrum, la viola medieval o la simfonia s’acosten a l’alumnat per a aprendre la seua tècnica i fins i tot arribar a constituir-lo en un dels curs permanents d’aquest centre, únic en el seu gènere a Espanya.
L’alumnat compta amb el suport de professors especialitzats per a cadascun dels cinc cursos permanents. Percussió medieval amb el mestre Pedro Estevan; Viola medieval amb l’alemanya Susanne Ansorg; Violes de roda, organistrum i simfonia amb Jota Martínez, qui també estarà al capdavant del curs de cítoles i violes de ploma. El curs de vents de llengüeta doble i flautes de bec l’impartirà l’alemanya Silke Gwendolyn Schulze. La veu és protagonista de l’últim curs permanent a càrrec de l’alemanya Maria Jonas, dedicat a continuar aprofundint en Hildegard von Bingen, així com les místiques alemanyes medievals.
Totes les classes s’impartiran a través de la plataforma de networking Zoom i comptaran tant amb espais comuns com amb el seguiment individual de l’alumnat inscrit. Les places són limitades i les inscripcions ja estan disponibles per a la seua reserva a través del correu electrònic info@cimmvalldigna.org
Un centre únic a Espanya dedicat a la música medieval
El darrer mes de gener es va ficar en marxa un projecte pioner a Espanya, el Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) de la Valldigna (València), un centre dedicat íntegrament a la investigació i la interpretació de la música medieval, a més de la reconstrucció dels instruments que s’utilitzaven en l’època.
El centre està dirigit per Mara Aranda amb el patrocini de la Mancomunitat de la Valldigna i amb el vist i plau de la Conselleria de Cultura, que ha brindat tot el seu suport econòmic a un projecte d’aquestes característiques i dimensions, ja que la seua acció abasta no solament la comarca i el territori nacional, sinó que actualment es tracta d’un referent fora de les nostres fronteres.
Després del pas de grans artistes i intèrprets especialitzats en la música d’aquest període com Eduardo Paniagua o Maria Jonas, aquesta tardor la programació cultural del CIMM portarà les actuacions d’Arianna Savall i Petter Udland Johanssen, Al Maqam amb el cantant sufí Josef el Houssaini, Paloma Gutiérrez del Arroyo, Manuel Vilas i Begoña Olavide. Tots els concerts es celebraran el primer dissabte de cada mes.
La seua directora, Mara Aranda, confirma que “ha sigut l’èxit obtingut durant el primer any d’activitats el que ha desbordat les previsions, amb l’assistència als concerts de públic que lluny de ser representatiu dels pobles de la comarca ha estés el seu radi a tot el territori nacional”. Aranda assegura que aquest reconeixement del públic “ha propiciat que el segon curs acadèmic i cicle de concerts mensuals haja augmentat la seua oferta, mantenint la qualitat del professorat i ampliant el seu número, així com el dels grups que oferiran els seus concerts al Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna”.