La Valldigna rep un dels principals experts internacionals en la història de la cuina

Paul Freedman és un dels màxims experts internacionals en la història de la cuina i la gastronomia amb obres cabdals per a l’estudi de la matèria

Dins del cicle de divulgació històrica de la Corona d’Aragó coordinat pel Grup Harca per a la programació cultural que la Generalitat Valenciana i la Mancomunitat de la Valldigna organitzen al Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna al llarg del 2022, el pròxim cap de setmana, el dissabte 15 d’octubre de vesprada, el professor d’història Paul Freedman, de la Yale University, impartirà la conferència «Sopar a l’edat mitjana. Un tast de la cuina dels segles XIV i XV», sobre l’alimentació quotidiana en temps medievals a la Corona d’Aragó.

En concret, Freedman, un dels màxims experts internacionals en la història de la cuina i la gastronomia, amb obres cabdals com Food: The History of Taste i Out of the East: Spices and the Medieval Imagination, se centrarà en una sèrie de contrastos alimentaris entre rics i pobres o laics i eclesiàstics a l’Europa medieval, així com en les opinions mèdiques i religioses que afectaven a la dieta de l’època. Finalment, tractarà també algunes de les particularitats culinàries de la Corona d’Aragó, marcades per factors ben diversos.

L’acte serà a les 19:00 hores a l’almàssera del monestir, a Simat de la Valldigna, i l‘entrada serà lliure fins a completar l’aforament.