L’acte comptarà amb la participació de Cristina Botella, referent de la Psicologia Clínica i les Noves Tecnologies
Este diumenge 8 de març, a les 11:30 hores hores, Carcaixent celebrarà la Festa de l’Autogovern, en commemoració del 444 aniversari de la concessió del privilegi d’Universitat l’11 de març de 1576 i de la independència de la ciutat d’Alzira. Com és habitual, tindrà lloc un acte institucional a l’Auditori de les Dominiques al qual està invitada a participar tota la població. L’acte estarà dividit en dos parts. La primera consistirà en un ple extraordinari en què l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, procedirà a la lectura d’un discurs institucional. Finalitzada esta part, se n’iniciarà una segona que comptarà amb la participació de la catedràtica en psicologia, Cristina Botella.
L’acte estarà conduït per Jesús Pelluch, psicòleg que actualment desenvolupa la seua tasca investigadora en la Universitat Jaume I de Castelló. La intervenció central serà a càrrec de Cristina Botella, catedràtica de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat Jaume I, directora de el Grup d’Investigació Labpsitec, directora de el Servei d’Assistència Psicològica (SAP) i directora del màster amb menció de qualitat «Psicopatologia, Salut i Neuropsicologia».
Reconeguda trajectòria internacional
Cristina Botella Arbona, és una notable investigadora en l’àmbit de la Psicologia Clínica i les Noves Tecnologies. Les seves aportacions en este camp són reconegudes a nivell internacional, havent rebut diferents premis al llarg de la seva carrera fruit d’una dedicació encomiable a la ciència. El seu camp de recerca se centra en el desenvolupament d’aplicacions per al tractament de diversos trastorns mentals (trastorns d’ansietat, trastorns alimentaris, trastorn d’estrès posttraumàtic, etc.), per a l’abordatge d’aspectes psicològics en condicions mèdiques (obesitat infantil, dolor crònic , càncer) i per a la promoció del benestar en poblacions concretes (tercera edat, adolescents) i en la població general, sent pionera en l’ús d’aplicacions basades en TICs com la realitat virtual, realitat augmentada, Internet, dispositius mòbils per a diferents problemes psicològics i promoció del benestar.