600.000 euros per a més passos de vianants, rutes més segures i més voreres a Xàtiva

La ciutat rep una ajuda europea per a millorar la mobilitat

Xàtiva rebrà una subvenció de 602.133,33 euros dels Fons Europeus Next Generation, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri.

La proposta ha estat seleccionada entre les 679 sol·licituds presentades per municipis de més de 20.000 habitants que disposen d’un Servei de transport públic i un Pla de Mobilitat Sostenible.

L’objectiu del programa és el foment de la mobilitat activa per tal de reduir l’ús del vehicle particular a motor.

Futures accions

Aquesta subvenció servirà per a dur a terme algunes accions com ara l’elevació de passos per a vianants (363.262 euros) o l’elaboració d’un itinerari segur per a vianants al centre comercial de la ciutat (201.293 euros).

A més, l’ampliació de les voreres en l’entorn dels centres escolars (18.915 euros) i l’adquisició d’un radar làser mòbil (18.661 euros).

«L’arribada de Fons Europeus a Xàtiva és una realitat. Si fa unes setmanes rebíem 3 milions, ara altres 600.000 per a mobilitat», ha ressaltat l’alcalde Roger Cerdà.

Cerdà ha incidit en que «gràcies als Fons Europeus podrem seguir millorant la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes en una matèria tan important com és la mobilitat».

Aquestes actuacions s’hauran d’executar abans de juny de l’any 2025.