Xàtiva repara el paviment del Jardí del Bes

La brigada d’Agricultura neteja el paratge de la Cova Negra, mentre que les properes actuacions seran el desbrossament de Bolvens, Jardí del Mistero i Ronda Nord

 

L’Ajuntament de Xàtiva ha finalitzat els treballs de reparació del paviment del Jardí del Bes que es trobava deteriorat a conseqüència dels recents episodis de pluges ocorreguts a la ciutat. Els treballs s’han centrat en la superfície del carrer central que travessa el parc, des de les escales d’accés pel carrer Portal de Cocentaina fins a l’Avinguda de Selgas. L’actuació ha consistit en l’aplicació de saorres compactades, amb una primera capa d’arena morterenca per tal de reomplir els solcs creats per escorrentia d’aigües, i acabant el paviment amb una capa de marmolina. El cost de l’actuació supera lleugerament els 2.800 euros. Les actuacions al Jardí del Bes es completaran a principis d’agost, amb la neteja de la coberta del llavador, on s’acumulen fulles seques caigudes de l’arbrat del jardí.

A més a més, el departament de Parcs i Jardins ultima la contracció d’un servei per a dur a terme els treballs de desbrossament, adequació i neteja de la zona verda de Bolvens, del Jardí del Mistero i la mitjanera de la Ronda Nord. L’externalització d’aquests treballs respon a la necessitat d’utilitzar mitjans mecànics per a les tasques de desbrossament. La finalitat és minvar el risc d’incendi, salvaguardar la salubritat pública i millorar la seguretat vial de les zones afectades.

D’altra banda, la brigada d’Agricultura ha dut a terme treballs de desbrossament del paratge natural de la Cova Negra, gràcies a la incorporació de 34 persones contractades per mitjà de la subvenció del Servei Públic d’Ocupació (SEPE), que aquestes setmanes treballen en la neteja de camins rurals.

La regidora de Parcs i Jardins, María Beltrán, ha dit que «l’actuació realitzada aquesta setmana al Jardí del Bes és la primera d’una sèrie d’intervencions que anem a dur endavant a través de la regidoria de Parcs i Jardins per poder netejar diferents zones verdes de la ciutat». Beltrán assegura que «es tracta de treballs necessaris per adequar aquestes zones de Xàtiva que s’han vist deteriorades pels efectes de la meteorologia i el pas del temps».