Xàtiva es reuneix amb les entitats d’acció social per coordinar i optimitzar la resposta a les necessitats bàsiques

La trobada tenia l’objectiu de traçar una coordinació per a prestar serveis i recursos

L’Ajuntament de Xàtiva s’ha reunit amb les entitats i organitzacions d’acció social encarregades de l’atenció de les necessitats bàsiques per tal de coordinar les accions i optimitzar els recursos per poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania, evitant duplicitats.

La intenció és treballar  per a atendre persones sense sostre, persones grans, persones nouvingudes a la ciutat, dones amb dificultats, persones amb discapacitats o famílies.

Resposta ràpida

«Aquest nou procés de coordinació donarà una resposta a tots els casos que van sorgint, compartint recursos, acompanyant a les famílies», ha indicat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.

Reunions com aquesta fan que, des de l’Ajuntament i des del teixit associatiu de Xàtiva, es puga definir com treballar conjuntament per a fer una ciutat més amable per viure».

Nova organització

L’Ajuntament va lliurar a les associacions els resultats del qüestionari que se’ls va fer arribar amb anterioritat, i es va comprometre a visitar totes les seus per tal de crear sinergies.

Entre les organitzacions participants es troben l’Associació Valenciana de Solidaritat amb Àfrica (AVSA), Gent de la Consolació, Creu Roja, Càritas  i el departament d’atenció Primària de Xàtiva.