Torna una nova edició de «Literatura a la Plaça» a Benifairó

Es tracta d’un esdeveniment que intenta acostar la literatura actual a un públic general, en un format proper i desenfadat

Com cada estiu des de fa vuit anys, la plaça Major de Benifairó acull la Literatura a la Plaça. Un esdeveniment que intenta acostar la literatura actual a un públic general, en un format que any rere any, mostra la seua idoneïtat. Com comenten alguns dels veïns del poble valldignenc «des de feia vint anys que no havia llegit cap llibre, però a l’estiu compre els llibres dels escriptors que venen a la plaça i tinc per llegir una temporada». El contacte directe amb els autors en un ambient desenfadat i proper, fins i tot a portat, gràcies a les xarxes socials, a un contacte gairebé quotidià entre els lectors benifaironers i els escriptors actius a les xarxes. Aquesta relació, o interés per part dels lectors locals els ha permès «saber sobre les últimes obres dels escriptors amb què estem en contacte, també la crítica que fan sobre certs llibres o comentar articles que publiquen a la premsa. Al respecte ha sigut molt interessant conèixer a escriptors com Toni Mollà, Josep Conill, Josep Iborra, Gustau Muñoz, Francesc Bayarri o d’altres.»

Aquesta XVIIIª edició compta amb la participació de la periodista i escriptora Lourdes Toledo, qui presentarà junt amb l’editor Juli Capilla de Lletra Impresa, la traducció que ha fet del llibre de l’autora nordamericana Joy Harjo. membre de l’ètnia muscogee. Joy Harjo està considera una de les intel·lectuals clau de la Native America Renaissance. La segona sessió, el 12 de juliol, vindrà de la mà de Toni Mollà, habitual de la Literatura a la Plaça, i un autor dels més seguits per lectors benifaironers. De fet, al seu darrer dietari, la plaça benifaironera esdevé també literatura. Com cada una de les edicions, en el programa s’inclou autors locals. Aquesta any la periodista Mayte Aperisi i Cabrera presentarà la seua última creació literària, los ruidos de la noche, una historia corprenedora d’immigracions, un vertader viatge per la història del segle XX d’una família. L’última sessió, el dijous vint-i-sis, estarà dedicada a l’exitosa novel·la Norruega, amb la participació de l’autor, Rafa Lahuerta i l’editor Vicent Baydal.

Paral·lelament, com cada any, els dijous es programen activitats per als més menut, amb la presentació dels llibres Va de bo!, Taure, el tauronet amb Mercè Climent, la conta-contes Anna Canet o l’actuació de la companyia de teatre Disparatario.
Tot plagat, una oferta cultural al voltant de la literatura, en un format que any rere any mostra el seu èxit.