Ontinyent ja té una nova coberta sostenible

Es tracta de la segona instal·lació pública d’autoconsum col·lectiu

L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat la col·locació dels 68 nous panells solars del CEIP Lluis Vives, creats per posar en funcionament la que serà la segona instal·lació pública d’autoconsum col·lectiu a la ciutat, després de la creada a l’edifici de la UNED. Es tracta d’una actuació que te un cost de 42.229 euros, iva inclós, subvencionada per la Diputació de València a través del pla “Reacciona”, i que permetrà abastir d’energia “verda” tant al propi CEIP Lluis Vives com a a les oficines principals de l’Ajuntament, reduint en més d’un 35% el consum energètic extern d’estes instal·lacions.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, recordava que “crear instal·lacions públiques d’autoconsum col·lectiu és una manera de donar exemple en l’aposta per la reducció de les emissions de CO2, a més generant un important estalvi econòmic. La instal·lació que vam crear a la UNED va a servir per abastir d’energia la pròpia UNED i la Prefectura de Policia Local, i en aquest cas, els panells del Lluis Vives, a més del propi centre, permetran aportar-ne a a les oficines principals de l’Ajuntament, en estar separats per només 477 metres de distància”.

En concret, els 68 pannells d’energia solar fotovoltàica col·locats a la coberta de la pista de futbet del CEIP Lluis Vives comptaran amb una potència de 29’7 KW totals. L’estalvi de consum extern aconseguit als edificis implicats amb esta acció es preveu que siga del 35’39%, generant-se a més una part de vessament a la xarxa elèctrica amb compensació econòmica per a l’Ajuntament. Aquesta operació permetrà recuperar l’import del cost de la instal·lació en menys de 10 anys, que són encara menys, en estar una part subvencionada per la Diputació de València.

Després de finalitzar la instal·lació dels panells solars, l’Ajuntament durà a terme altra actuació complementària a aquesta, i amb un cost estimat de 8000 euros, per la qual es canviaran en la mateixa coberta diverses plaques de plàstic existents per altres de metall, per tal d’evitar filtracions i goteres.