Gandia es prepara per a un 9 d’Octubre molt dolç

S’instal·larà un mercat ambulant amb venda dels pastissos tradicionals de massapà

 

La desena edició de la Mocadorà de Sant Donís Gandia omplirà el passeig Germanies del 5 al 9 d’octubre. Tal com han anunciat la regidora de Comerç, Elena Moncho, qui ha estat acompanyada per Miguel Rosselló, Raül Llopis i Ricardo Gómez de l’Associació de Pastissers de Gandia, davant de la Casa de la Marquesa s’instal·larà un mercat ambulant amb venda dels pastissos tradicionals de massapà i es realitzarà el dia 6 d’octubre de 17.30 a 20.30 hores un taller didàctic per a xiquets i xiquetes.

La llegenda conta que en temps de Jaume I els homes obsequiaven les seues estimades amb la tradicional «mocadorà», uns dolços de massapà amb formes de fruites i hortalisses envoltats per un gran mocador de seda. D’aquesta manera, els dies pròxims al 9 d’octubre, els aparadors dels forns de la ciutat s’ompliran de color i dels massapans amb formes de fruites i hortalisses.

Moncho ha explicat que la iniciativa té un marcat caràcter benèfic, ja que les donacions repercutiran en el preventori infantil. «Esperem que la ciutadania i les persones que ens visiten eixos dies s’acosten pels estands enfront de la Marquesa o a les pastisseries de la ciutat i participen en aquesta iniciativa». Els representants de l’associació han destacat que la celebració, que compleix la seua desena edició, cada vegada creix més i gana més adeptes.