Cullera celebra els 50 anys de les seues emblemàtiques lletres

L’acte commemoratiu comptarà amb la presència d’algunes de les persones que en el seu moment van participar en l’elaboració de les lletres

La ciutat de Cullera celebrarà els dies 7 i 8 d’octubre els 50 anys de les Lletres de Cullera. L’Ajuntament ha preparat una programació amb diversos actes i activitats que podrà gaudir tot el veïnat de la ciutat i amb les quals es pretén exaltar aquest projecte innovador impulsat en eixa època pel cullerenc, Enrique Torres, qui precisament rebrà enguany a títol póstum el ‘Distintitu 9 d’Octubre’.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha definit aquest aniversari com «una data històrica molt important per a la nostra ciutat ja que va significar l’inici de la Cullera avantguardista i moderna que hui coneixem». «Aquesta efemèride és l’inici de molts més èxits que ha de tindre la nostra ciutat que està cridada a ser protagonista d’aquest segle», ha afegit.
«Tots els cullerencs i les cullerenques mirem sempre les Lletres amb molt d’orgull, són un emblema de la nostra ciutat», ha conclòs Mayor.

Respecte al programa d’activitats, la regidora de Festes, Susi Melià, ha destacat la seua «diversitat i varietat per a que totes les persones puguen gaudir d’aquesta commemoració tan significativa per a Cullera».
Primerament, el dissabte 7 a les 19h al Passeig Doctor Alemany, es procedirà a l’obertura de l’exposició fotogràfica ‘50 anys de les Lletres de Cullera’, amb la col·laboració de l’Associació Fotogràfica ‘La Penyeta’ i l’Associació Fotogràfica Xúquer.

Posteriorment a les 20.30h tindrà lloc al Camp de Futbol Aeria l’acte commemoratiu presentat per l’humorista Eugeni Alemany i que comptarà amb un espectacle realitzat per la cantant local, Pepa Blasco. Un esdeveniment molt especial amb diverses sorpreses i en el qual també es retrà homenatge a les persones que en el seu moment van participar en l’elaboració de les Lletres.

Ja el diumenge 8, a les 9 del matí es realitzarà una caminada cap a les Lletres de Cullera. El punt de trobada per a les persones interessades serà als Jardins del Mercat i comptarà amb la col·laboració del grup de senderisme de Cullera, Xino-Xano.

Per finalitzar, els més menuts i menudes podran gaudir al Passeig Doctor Alemany de diversos tallers com manualitats, pinta-cares, ball, animació photocall i titelles «Cuentilandia i la muntanya màgica de Cullera». Aquestes activitats estaran disponibles des de les 11 del matí fins les 14h.