Les Falles de Carcaixent aposten per la sostenibilitat

Des de l’Ajuntament de Carcaixent estan repartint-se gots reutlitzables per reduir el plàstic d’un sol ús

 

L’Ajuntament de Carcaixent a través de les regidories de Medi Ambient i Falles estan repartint entre les 13 comissions falleres de la localitat gots reutilitzables per a que en facen ús durant els seus actes. És tracta d’un got llavable en el rentavaixella i de material biodegradable que permet més d’un ús. L’objectiu és reduir al màxim el plàstic que es genera durant la setmana fallera i ser conscients de la necessitat de ser respectuosos amb el medi ambient.

En total van a repartir-se més de 2.000 gots entre totes les comissions falleres de Carcaixent, algunes de les quals ja han passat a recollir els seus. Ana Garrigues, regidora de Medi Ambient i Pasqual Pastor, regidor de Falles, han coincidit en assenyalar els aspectes positius que té esta iniciativa. Així han recordat que la sostenibilitat és una de les claus que es vol treballar des d’este equip de govern i des dels agents locals implicats per millorar la imatge de la ciutat i la neteja.

En este sentit, Ana Garrigues ha remarcat que un dels objectius de la iniciativa és «actuar per a reduir al mínim l’ús de plàstic d’un sol ús i que sol ser molt utilitzat en els casals fallers en la multitud d’actes que tenen lloc durant la setmana fallera». La regidora ha volgut aprofitar per a recordar que a partir de 2021 la Unió Europea prohibirà el plàstic d’un sol ús «i que és important començar a canviar els hàbits». Pasqual Pastor, per la seua part ha volgut posar en relleu la importància de que les Falles siguen pioneres en el canvi de costums «estem en un moment d’emergència climàtica i crec que és molt positiu que siguen les falles les que abanderen el canvi cap a la sostenibilitat», ha afegit.