Les Falles de Gandia ja són Festa d’Interés Turístic Nacional

S’han destacat les seues singularitats com l’acte del bateig faller, el Museu Faller o el treball que es fa en matèria de diversitat

El Ministeri declara les Falles de Gandia com a Festa d’Interés Turístic Nacional. Així ho ha anunciat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto després de fer-lo públic el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. La primera autoritat municipal ha explicat que ahir a la vesprada va rebre la telefonada de la delegada del Govern, Pilar Bernabé, per a comunicar-li que el reconeixement seria hui signat per la secretària d’Estat de Turisme i que en aproximadament una setmana serà publicat en el BOE.

Prieto ha recordat que aquesta declaració ha sigut treballada al llarg de molt de temps i que fa uns mesos es va dur a terme una potent inversió des del departament de Turisme perquè es donara a conéixer la festa i les seues singularitats. Sobre aquestes singularitats, l’alcalde ha destacat l’acte del bateig faller, el Museu Faller o el treball que es fa en matèria de diversitat, entre altres.

Durant la compareixença, on també han sigut presents els regidors Adrián Vila, Balbina Sendra, Alícia Izquierdo i el president de la Federació de Falles, Telmo Gadea, s’ha recordat que les Falles de Gandia van ser declarades Bé d’Interés Cultural en 2015 i reconegudes Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2016, i que durant la tramitació es van canviar alguns paràmetres que atorgaven el reconeixement pel que va caldre modificar l’expedient.