L’alumnat de Carcaixent inicia el curs amb patis coeducatius

S’ha actuat per transformar-los en espais més naturalitzats, inclusius i diversificats

 

L’alumnat dels centres públics de Carcaixent ha estrenat hui el curs amb canvis en els seus patis. Durant els mesos d’estiu, l’Ajuntament de Carcaixent ha iniciat la transformació dels patis per convertir-los en espais coeducatius amb àrees diversificades perquè els escolars compten amb un espai més naturalitzat, inclusiu i que fomente l’ús comunitari. Les actuacions, que són diferents a cada centre, s’han centrat en ampliar els espais verds i enjardinats, crear més ombres als recintes, sumar més espais de terra tova i incorporar elements de joc per diversificar les activitats.

L’actuació ha sigut duta a terme per les regidories de Territori i Educació de l’ajuntament de Carcaixent de en coordinació amb les AMPES i equips directius dels centres. En total s’ha destinat una inversió de 50.000 euros de fons municipals, que s’ha repartit de forma proporcionada a les necessitats i característiques de cada pati.

Lluís Candel, regidor de Territori, ha explicat que la idea general és reduir els espais d’asfalt dels centres per donar-los altres usos. «Els xiquets i les xiquetes passen, al llarg de la seua etapa acadèmica, moltes hores en els patis és per això que cal convertir-los en un espai més d’aprenentatge que ajuden a transmetre valors tan importants com la igualtat, la inclusió o el respecte al Medi Ambient».

Pla Edificant

El regidor també ha volgut destacar que està previst que s’inicien en breu algunes de les actuacions previstes dins del Pla Edificant «que milloraran notablement l’estat actual de les escoles que han patit un abandonament històric per part de les administracions». El programa Edificant contempla una inversió total al municipi d’1,5 milions. En línies generals, les actuacions projectades en els tres centres estan orientades a la millora de l’eficiència energètica dels edificis amb el canvi de les portes i finestres en tots ells i la millora de l’accessibilitat, amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques i altres actuacions com la instal·lació d’ascensors en el CEIP Francesc Pons i el CEIP Víctor Oroval. També estan incloses altres intervencions com la construcció d’una escala d’emergència en el CEIP Jose MªBoquera, i el canvi de la caldera i millora de la instal·lació elèctrica també en este centre.