Normalitat en l’inici del curs escolar 2021-2022 a Xàtiva

L’alcalde visita el col·legi Taquígraf Martí i destaca «el magnífic treball dels mestres» i «la tornada al 100% de la presencialitat i a unes aules segures

 

L’alcalde de Xàtiva i el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez han visitat el col·legi Taquígraf Martí en el dia d’inici del curs escolar a Xàtiva.

Al voltant de 4.350 escolars s’han incorporat hui a les classes als diferents centres educatius de la ciutat: 852 en Infantil, 1.807 en Primària i 1.686 en ESO. A més a més cal destacar que en el present curs no s’ha suprimit cap línia educativa a Xàtiva, mentre que tan sols s’ha suprimit una aula de 4 anys en el col·legi Martínez Bellver, on s’ha atorgat una nova aula de 2-3 anys, pel que aquesta es recuperarà el proper curs. També s’ha atorgat una aula d’infantil al col·legi Teresa Coloma.

«L’inici escolar s’ha desenvolupat amb completa normalitat gràcies al bon treball desenvolupat pels diferents departaments de l’Ajuntament durant els mesos de juliol i agost per tal d’adaptar tots els col·legis», ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha declarat que aquest curs és important ja que es torna al 100% de presencialitat i a unes aules 100% segures. «Volem agrair a tots els equips directius i als mestres de la nostra ciutat el magnífic treball que realitzen dia a dia amb els nostres xiquets i xiquetes, sobretot en un moment complicat com és l’actual, amb un curs anterior marcat per la Covid i en el qual es va aconseguir evitar problemes a les aules. Esperem que aquest any siga l’any de la recuperació i de la tornada a la normalitat».

Pel que fa a les ràtios, en l’etapa infantil hi ha un total de 18 alumnes de dos anys, 20 de tres anys i de 25 pel que fa als 4-5 anys. En Primària la ràtio és de 23 alumnes de primer a tercer i de 25 de quart a sisé.

Manteniment de mesures de reforç

L’Ajuntament ha mantingut les mateixes mesures que el passat curs pel que fa a reforç de neteja, reforç de personal i Policia a l’entrada i eixida dels escolars, cessió d’espais públics com ara la Casa de Cultura o la Casa de la Joventut per al seu ús per part dels centres educatius, o l’habilitació i ampliació d’espai a les entrades per tal de poder realitzar-les d’una manera espaiada i segura.

Des del departament d’Educació han destacat també que encara queden vacants a tots els nivells obligatoris, indicatiu de que la gent que va sol·licitar plaça ha pogut accedir a la primera opció demandada.