L’Ajuntament de Carcaixent instal·la una pèrgola en la porta d’accés al Centre de Salut

L’actuació protegirà del sol o la pluja les persones que esperen a l’exterior a ser ateses

Des d’esta setmana el Centre de Salut de Carcaixent disposa d’una àmplia pèrgola que ha sigut instal·lada a la porta d’accés principal de l’edifici. El nou element, format per una estructura metàl·lica adossada a la façana, s’ha executat juntament amb la remodelació de la vorera que dona accés al centre sanitari per tal que reunira les condicions d’accessibilitat universal adequades a la normativa vigent.

L’umbracle era una demanada de la ciutadania derivada de les mesures sanitàries de control de l’aforament dels recintes i de la reorganització espacial dels interiors dels mateixos durant la pandèmia, fet que va provocar que les cues per accedir al Centre de Salut es concentraren a l’exterior del mateix.

Esta setmana Teresa Oliver, Regidora de Benestar Social, Lluís Candel, Regidor de Territori, i Paco Salom, alcalde de Carcaixent, han visitat el Centre de Salut del municipi per conèixer de primera mà la nova instal·lació, que s’ha realitzat mitjançant fons propis de l’Ajuntament, tot i ser un edifici de la Conselleria de Sanitat, per tal de millorar les condicions en les què els usuaris han d’esperar el seu torn en moments de màxima afluència.

A banda, la visita s’ha aprofitat per compartir amb el personal sanitari les carències i necessitats que troben en el funcionament del dia a dia en aquest centre, inaugurat l’any 1986 i que dona servei a tota la població de Carcaixent.

Teresa Oliver, Regidora de Benestar Social, ha comentat que «aquesta actuació farà més còmode i accessible el Centre de Salut per a totes les persones usuàries que l’utilitzen cada dia», i ha remarcat que «es tracta d’una instal·lació motivada per una situació sanitària concreta i que, tot i no ser competència de l’Ajuntament, s’ha realitzat amb el propòsit de ser una actuació aprofitable durant molt més temps».