«Les meues obres demanen que les multinacionals amb pràctiques deshonestes paren»

Salva Mascarell, Artista

Salva Mascarell, 51 anys, artista, abans era periodista però ara em dedique íntegrament a l’art, el meu discurs artístic està basat en executar les meues obres utilitzant els cicles naturals, com la llum del sol, el pas del temps, etc.

Porta quasi dues dècades en el món de l’art. Com va començar i com ha evolucionat la seua tècnica?

Ha sigut un procés llarg de treball de camp, anar provant. Vaig començar pintant retrats, però al mateix temps provant altres tècniques, ara visc un moment més madur i això es nota en les meues obres.

Què vol transmetre amb les seues obres?

Bàsicament demanar, amb idees molt concretes, a les multinacionals amb pràctiques deshonestes amb el medi ambient i la salut humana, que paren i pel que fa al procés artístic està el concepte del què vull comunicar.

Quina part hi ha de denúncia social?
En l’exposició que estic preparant a València en març, en la sala Princesa del col·lectiu “Intramurs”, està basada en cinc casos de deshonestitat de multinacionals, com les de plaguicides o el cas d’una mega indústria del motor que va manipular el software i va vendre més de 15 milions de cotxes que emetien molt més CO₂ entre altres, diversos casos que he ajuntat i a partir dels objectes que fabriquen i venen jo he creat obres d’art.

És complicat per a un artista crear, vendre i donar a conéixer la seua obra a Gandia?

És complicat, però no només a Gandia, en tota Espanya no hi ha cultura de col·leccionisme, ni tan sols hi ha una llei donant suport pel govern de maçonareu adequada per promoure relació artista i empresari, fa falta que s’incrementen els incentius fiscals per a les empreses i per a les persones que a través de l’adquisició d’art puguen desgravar les obres.

Què li sembla Fira Mercat? És l’espai idoni per a conscienciar a la població de la importància de l’art?

És la primera vegada que vinc a Fira Mercat i es un bon lloc per a començar a projectar-se i crear imatge, és cert que és una oportunitat de vorer tot l’art que es fa dins de la ciutat, a mi em pareix molt bé la iniciativa del govern en favor de la cultura.

Quins són els seus pròxims projectes?

El que estic preparant a València, i en febrer inaugure un altre a l’espai d’art de Casa pastor on exposaré una sèrie de pintures que faig amb tècnica solar sostractiva, que utilitza l’energia del sol i el pas del temps com a medis artístics, com he dit abans, utilitzant els cicles naturals, el poder de creació de l’obra d’art ja no sols està en l’artista sinó també en el medi natural.