500 persones han participat en Cullera en la II Trobada de ‘La Ribera Camina

Les 22 agrupacions que integren esta iniciativa realitzaran una marxa de 4km pel passeig marítim de la localitat

 

Aquest dissabte 4 de juny Cullera va acollir la II Trobada de ‘La Ribera Camina’. 500 persones pertanyents a les 22 agrupacions que integren ‘La Ribera Camina’ van participar en una marxa saludable de 4 km pel passeig marítim de la localitat.

«Estem encantats d’acollir aquesta segona edició perquè Cullera és una ciutat que aposta per l’esport i que fomenta els hàbits de vida saludable», ha subratllat la regidora delegada de Sanitat, Susi Melià. «A més l’escenari triat per a aquesta trobada, el passeig marítim, té un innegable atractiu perquè la gent s’apunte a caminar», ha afegit la regidora.

Al llarg dels 4km de recorregut se hi havien situats diversos punts d’avituallament d’aigua, i en finalitzar, totes i tots els participants van gaudir d’un esmorzar saludable.  «És molt important promoure hàbits saludables entre la població. Un exemple és aquesta iniciativa, ‘Cullera Camina’, ja que el senzill exercici de caminar té molts beneficis per a la salut’», ha explicat Melià.
Amb la II Trobada ‘La Ribera Camina’ es dona per finalitzada la temporada, que tornarà a arrancar el mes vinent de setembre.

‘La Ribera Camina’

El programa ‘La Ribera Camina’ és una iniciativa del Departament de Salut de la Ribera. Va sorgir en 2019 amb l’objectiu d’animar a la societat a portar un estil de vida més saludable, i de fomentar les caminades com a pràctica habitual entre la població amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida i promocionar la salut.

A més de Cullera, altres 21 localitats de la comarca de la Ribera s’han sumat a la iniciativa: Albalat, Alberic, Algemesí, Alginet, Almussafes, Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Carcaixent, Carlet, Corbera, Favara, Guadassuar, La Barraca, l’ Alcúdia, Llaurí, Llombai, Sollana, Sueca i Tous. Totes elles van estar presents en la trobada d’aquest dissabte.

‘Cullera Camina’

L’Ajuntament de Cullera es va sumar a aquest programa, iniciativa del Departament de Salut de la Ribera, en 2019. Sota el nom de ‘Cullera Camina’ i en col·laboració amb el centre de salut i amb l’associació Xino-Xano, el consistori organitza caminades setmanals pel municipi. L’objectiu és millorar la qualitat de vida i promocionar la salut dels veïns i veïnes de la localitat.
El programa consisteix a realitzar caminades pel municipi cuatre vegades a la setmana. El grup ix des del mateix centre de salut de la localitat i abans d’iniciar la marxa efectuen un calfament previ al parc del Port.