L’Ajuntament de Carcaixent inicia la redacció de Pla Urbà d’Actuació Municipal

Un dels principals objectius del Pla és dissenyar un full de ruta d’actuacions en l’àmbit municipal, participat amb la ciutadania i els agents socials

L’Ajuntament de Carcaixent elaborarà, amb la participació de la ciutadania, el Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM), un document que alinearà tota l’acció del consistori amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. Ahir va tindre lloc la reunió de treball entre les persones encarregades de la redacció, responsables polítics i personal tècnic municipal.

La finalitat del Pla és dissenyar un full de ruta d’actuacions en l’àmbit municipal, participat amb la ciutadania i els agents socials, que permeta integrar les prioritats futures respecte a obres i serveis en l’agenda urbana municipal per a fer del municipi un àmbit de convivència amable, acollidor i saludable. Este document serà preceptiu per a la sol·licitud de subvencions com, per exemple, de la Diputació de València.

La primera acció en la redacció del PUAM serà la de realitzar un diagnòstic a través d’una enquesta en línia oberta als veïns i veïnes. S’estan realitzant també entrevistes a responsables polítics i treballadores i treballadors municipals per a aprofundir en este diagnòstic inicial, a més d’una recopilació de dades estadístiques provinents d’informació de les diferents àrees municipals.

Per a l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, «el context en el que ens trobem és l’idoni per actualitzar l’orientació de l’acció de l’Ajuntament i alinear-la amb els ODS i crear sinergies amb la resta d’administracions per a fer polítiques més sostenibles des del punt de vista mediambiental, social i econòmic, i el PUAM respon a aqueixa necessitat, més encara en un moment en el qual és imprescindible dotar-nos d’aquest document per a optar a ajudes enfocades a la recuperació després de la pandèmia».