La Ribera posa en marxa una campanya de conscienciació contra el coronavirus davant el pont de desembre

Es fruit del treball conjunt amb els ajuntaments i el Centre de Salut Pública d’Alzira

 

El Departament de Salut de la Ribera ha posat en marxa una campanya de conscienciació sobre la prevenció del coronavirus davant la proximitat del Pont de Desembre.

Sota el lema ‘Això no és un joc’, la campanya incideix en la necessitat d’actuar amb responsabilitat davant les pròximes dates, especialment entre els grups d’edat més joves.

Inspirada en el famós ‘Joc de l’Oca’, la campanya utilitza la imatge del seu tauler per a traslladar a la ciutadania una sèrie de missatges de prevenció amb la finalitat d’evitar la propagació del coronavirus, com la rentada freqüent de mans, l’ús de mascareta i la distància social.

Així mateix, la campanya tracta de sensibilitzar sobre les possibles conseqüències en la salut que pot implicar el fet de no respectar estes mesures durant les reunions socials o familiars que tinguen lloc del 6 al 8 de desembre.

 

21 localitats adherides

Fins al moment, 21 municipis –Albalat, Alberic, Algemesí, Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Carcaixent, Carlet, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Guadassuar, La Barraca, Massalavés, Polinyà del Xúquer, Riola, Sollana, Sueca i Tous– s’han sumat a esta campanya de conscienciació, que també compta amb la col·laboració del Centre de Salut Pública d’Alzira.

Segons el Subdirector Mèdic d’Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera, Joan Paredes, “els períodes festius solen donar peu a esdeveniments socials i familiars en els quals sovint es relaxen les mesures preventives. Les xifres demostren que este tipus de trobades són la principal font de brots i contagis de coronavirus”.

En este sentit, les dades oficials revelen que durant les quatre setmanes posteriors al pont del 9 d’Octubre, la incidència de casos per COVID-19 es va triplicar a la comarca de la Ribera, la qual cosa, segons Paredes, “justifica que centrem els esforços preventius i de conscienciació en les pròxims períodes vacacionals, com el pont de desembre o Nadal”.

Així mateix, la campanya, que es difondrà a través de cartelleria i xarxes socials, “s’ha plantejat amb una imatge fresca que cale en els sectors més joves de la població, apel·lant a la responsabilitat d’este col·lectiu per a frenar els contagis”, explica el Subdirector Mèdic d’Atenció Primària.