El Departament de Salut de la Ribera reflexiona sobre Salut Mental dels xiquets i adolescents i la Pandèmia

Prop de 100 professionals soci-sanitaris i educatius s’han reunit hui a Alzira per a avaluar l’efecte de la pandèmia en la salut mental de xiquets i adolescents i establir estratègies comunes

 

Prop de 100 professionals de l’àmbit social, sanitari i educatiu s’han reunit hui a Alzira per a avaluar l’efecte de la pandèmia de coronavirus en la salut mental de xiquets i adolescents i establir estratègies de treball comuns.

Ho han fet en el marc de la V Jornada de Promoció i Prevenció en Salut Mental, organitzada pel Departament de Salut de la Ribera, i que s’ha celebrat sota el lema “Una oportunitat en el moment actual: apostem per la salut mental i la resiliència”.

La Jornada ha estat inaugurada per la regidora d’Igualtat, Polítiques Inclusives i Habitatge de l’Ajuntament d’Alzira, Marina Mir, i la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster, les quals han estat acompanyades pel coordinador de l’Oficina de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, Mikel Munarriz, i el cap del Servei de Psiquiatria del Departament de la Ribera, José Enrique Romeu.

Segons ha destacat Liliana Fuster, “la pandèmia de coronavirus ha tingut importants repercussions per a la salut mental d’adults i, també de joves i xiquets”.

En este sentit, “és necessari saber a quins reptes ens enfrontem a partir d’ara des de l’àmbit sanitari i educatiu i com contribuir a la capacitat de resiliència de la població més jove, establint sinergies que ens permeten previndre i promocionar la salut mental en xiquets i adolescents; de l’assumpció hui d’este repte dependrà la societat que aconseguirem del dia de demà”.

Així, “la importància d’esta Jornada radica en el fet que, a través d’ella, els assistents podran conéixer, identificar i adquirir les estratègies que els permetran protegir la salut de xiquets i adolescents”, ha afirmat Fuster.