Gandia repensa el futur de la mobilitat en tren i de l’estació intermodal

La reunió ha servit per a abordar diversos temes com els encreuaments de les vies de tren, la millora de l’entorn de l’estació de RENFE o la recuperació de l’antiga estació del Grau.

 

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per Juan Carlos Fulgencio, coordinador del Pla Rodalies de la Comunitat Valenciana, ha mantingut  una reunió a la qual també han participat el vice alcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; el regidor delegat de Govern Interior, Jose Manuel Prieto; el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell; Felipe Gil, cap del nucli de València i Castelló de Renfe, i on també han estat presents tècnics del consistori i d’ADIF.

Després de la trobada, l’alcaldessa ha volgut agrair a Juan Carlos Fulgencio les bones relacions que manté amb la ciutat i l’interés mostrat per atendre les demandes i reivindicacions del govern municipal per tal d’emprendre projectes que milloren la seguretat i la qualitat de vida de la ciutadania.

Morant ha explicat que la reunió ha servit per a abordar diversos temes com els encreuaments de les vies de tren, la millora de l’entorn de l’estació de RENFE o la recuperació de l’antiga estació del Grau.

Importància del diàleg

Pel que fa al primer punt, l’alcaldessa ha explicat que la via de tren suposa una oportunitat, però també provoca limitacions a la mobilitat i que per tant, durant la trobada s’han plantejat diverses solucions que milloren els moviments dels ciutadans i les persones que ens visiten.

El segon aspecte ha estat la millora de l’entorn de l’estació de RENFE. Una vegada resolts els problemes de vibracions que s’estaven produint al barri de Corea, la intenció de l’executiu municipal és generar un espai més amable i obert per a ús i gaudi de la ciutadania. «L’estació intermodal és un espai que uneix Gandia amb la resta de la comarca i posar en valor aquest espai perquè s’adapte a la filosofia dels ODS i que siga còmode per als usuaris» va declarar l’alcaldessa.

El tercer punt tractat durant la reunió ha estat la recuperació de l’antiga estació ferroviària del Grau, situada al costat del recinte portuari.

A més, Diana Morant ha afirmat que «Gandia té dos trams de via que travessen la ciutat i que impliquen que tenim reptes comuns. És importantíssim el diàleg i que altres administracions et responguen quan vam acudir a elles» i afegia que «Hem de reformular-nos i inventar-nos per adaptar-nos a les circumstàncies actuals. Tenim molts reptes sobre la taula i hui ha vingut Juan Carlos Fulgencio amb el seu equip per conéixer de primera mà el traçat al seu pas per la nostra ciutat. El tren és un aliat per a les persones i els territoris, però també genera determinades molèsties al seu pas que hem de resoldre».

Per la seua banda, Juan Carlos Fulgencio, ha volgut incidir que «hui estem ací per donar respostes a les peticions de govern municipal. Per al Ministeri de Transports Gandia és una ciutat important. Tenim molts reptes al davant que hem d’abordar per millorar el servei que prestem a Rodalies». Sobre l’estació intermodal, Fulgencio ha afirmat que hi ha molts punts de coincidència i que la intenció de RENFE i el consistori és millorar tota la zona.

Pel que fa al traçat ferroviari a la ciutat, el coordinador del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana ha afirmat que «hem d’estudiar totes les opcions perquè seran diverses les administracions afectades. Hem d’avaluar les solucions que ens han plantejat els tècnics del co