Gandia millorarà el Centre Esportiu del Grau amb una inversió de prop de 200.000 euros

Entre les actuacions s’inclou la reparació de la coberta retràctil, millores a la sauna seca i humida, al sòl de la piscina, la sala de musculació i de spinning

La regidora d’Esports, Lydia Morant, ha anunciat aquest matí en roda de premsa una nova actuació des del Departament d’Esports per tal de millorar els centres esportius de la ciutat i oferir un millor servei als usuaris. En aquest cas, l’actuació se centra en el Centre Esportiu del Grau.

«Anem a fer, en primer lloc, la reparació de la coberta retràctil de la piscina. Però també hi haurà millores a la sauna seca i humida, al sòl de la piscina, la sala de musculació i de spinning», ha explicat l’edil. En total, 197.950 euros d’inversió fraccionats en: 120.000?€ per a la reparació de la coberta retràctil de la piscina, 10.000?€ per a les saunes i 67.950?€ per a la zona de fitness.

Actuacions previstes

Pel que respecta a la piscina, Morant ha recordat que el contracte es va adjudicar en estiu, però que a causa de la crisi, l’empresa no ha tingut els materials per iniciar l’actuació fins ara. D’aquesta manera, la piscina romandrà tancada entre el 5 de desembre i el 9 de gener. Els treballs milloraran l’eficiència energètica de la instal·lació amb la reparació de la coberta i paral·lelament, s’actuarà en les zones de sauna seca i humida, al sòl de la piscina. Els usuaris de la piscina podran fer ús de les instal·lacions del poliesportiu.

D’altra banda, els 67.950 euros es destinaran per a la incorporació de noves màquines fitness i material per a classes dirigides; es repararan alguns aparells esportius; i es renovaran 25 bicicletes de spinning. «Els usuaris de la sala de fitness o d’activitats dirigides tindran el servei habilitat. Les actuacions les farem amb el centre obert i intentant generar les mínimes molèsties. Sí que és probable que s’ature un o dos dies la classe d’spinning per a col·locar les bicis noves», ha afegit. Així mateix, també se sumaran al centre 2 cintes de córrer, 2 bancs amb inclinació/declinació; 1 màquina per a fons abdominal i dominades; 1 jaca; un aparell per a glutis; i una per a flexió de cames.

Quant a material, per a pilates s’han comprat estoretes, bandes elàstiques, blocs de ioga, piques, pilotes de pilates noves i antilliscants. I per al gimnàs s’han adquirit fixacions de moll, cinturons de resistència, manillar dorsal doble, turmellera de polea, manillar corda de triceps, manillar de rem dorsal, protectora per a barra d’alçament i barra olimpica.

Al Centre Esportiu del Grau hi ha uns 2.000 usuaris que fan un ús diari de les instal·lacions i, per tant, “aquestes millores es donen per les necessitats que poden tindre per tal de millorar la seua comoditat a l’hora d’entrenar», ha recordat Morant.