L’IES J.Segrelles d’Albaida també serà remodelat dins del Pla Edificant

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, visita els centres públics per a veure l’evolució de les obres i atendre les demandes de l’Ajuntament

El Ple d’Albaida ja treballa en la reforma de l’IES Josep Segrelles i dona una passa més per a fer realitat el Nou Centre de Dia. Dues infraestructures cabdals per a la ciutat que es sumen a les que ja té en marxa la Conselleria d’Educació amb la construcció del CEIP Elías Tormo i del CEIP Covalta, ambdós centres dins del Pla Edificant. Així es ratificarà al Ple Ordinari de novembre.

Aquesta setmana Albaida va rebre la visita del director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, qui a banda de fer un repàs a l’evolució de les obres dels centres de primària, va comprovar l’estat de l’institut de secundària inaugurat el 2005. Un centre educatiu que en els passats mesos va haver de ser intervingut d’urgència per la Conselleria donat el despreniment de la paret posterior per possibles defectes de construcció i on des d’Educació es va invertir 59.780 euros per a reparar i consolidar totes les façanes del centre per evitar nous incidents.Des de la regidoria d’Educació, encapçalada per Alejandro Quilis, es va explicar el projecte que s’ha preparat per a l’Edificant de reforma integral del trinquet i del centre educatiu in situ al Director General qui va poder comprovar la necessitat de millores del centre i va manifestar el compromís de la Conselleria perquè la solució arribe prompte i es resolguen tots els errors de construcció de l’IES.

Per a Quilis és «tot un goig comptar amb una conselleria d’Educació propera als problemes de la comunitat educativa i que reacciona de manera àgil i ràpida per a donar solucions, a més, agrair al director general, Víctor Garcia, per la seua estima a Albaida i haver-nos visitat constantment per veure l’evolució de la construcció dels dos col·legis» i és que cal recordar «que entre la Conselleria i l’Ajuntament s’ha invertit 7 milions d’euros per a la modernització dels centres de primària».

Centre de Dia d’Albaida

La ciutat dona una passa més per a fer realitat el nou Centre de Dia per a persones amb Alzheimer que es construirà en la zona de la Torre. Aquestes obres ja van ser licitades i adjudicades però degut a l’alt increment del preu dels materials l’empresa constructora va haver de renunciar-hi. Ara després de negociacions amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha acordat que el Ple Municipal sol·licite l’increment del pressupost de les obres per import de 48.363,30 € i així poder tornar a licitar-les i començar quant abans els treballs de construcció del nou centre.

La regidora d’Atenció a les Persones i a la Diversitat, M. Àngels Salom, ha recordat que «nosaltres partim en venteja dins del Pla Convivint de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en comptar amb un projecte sòlid i treballat, l’increment de preus ens ha fet patir un poc, però amb la predisposició de la Conselleria i la diligència de l’Ajuntament aconseguirem fer-ho realitat d’una vegada per totes».