Finalitza la la segona fase de rehabilitació del Castell del Rebollet de la Font d’En Carròs

L’equip de les excavacions han tret a la llum l’Alcassaba Islàmica una edificació de gran importància dins del conjunt monumental

 

Les excavacions que executa l’Ajuntament de la Font d’en Carròs al Castell del Rebollet han tret a la llum l’alcassaba islàmica, és a dir, les restes més antigues de la fortalesa que més tard van ocupar els cristians i que Jaume I va donar al senyor Francesc Carròs pel seu suport en la conquesta de Regne de València, en el segle XIII.

Les restes que han aparegut en el Rebollet són «inequívocs», va precisar l’alcalde de la Font, Pablo Puig i s’han trobat en retirar 100.000 metres cúbics de terra. «L’equip de les excavacions han trobat al costat de la Torre de la Reina, una edificació que es considerava de menys importància, però les troballes demostren que va ser una obra gran i important».

 

Importància de la Torre de la Reina

El Castell del Rebollet compta amb dues torres, la d’accés, que és la de majors de dimensions, i la de la Reina, que es considerava una construcció guaita per a controlar la possible arribada de pirates o d’enemics per la costa de la Safor. La Torre de la Reina era una part més de l’alcassaba, on hi havia una planta baixa, una primera, totes dues de molta altura, i un terrat emmerletat. Els quatre murs tenen una altura d’1,50 metres que  estarien coberts per voltes de canó i la seua robustesa apunta que hi hauria fins a tres altures al castell.

Puig va comentar que en els últims anys «la importància de la Reina ha anat en augment», ja que fa uns anys es va determinar que la latrina era d’origen islàmic, pel maó emprat, sent, amb tota probabilitat l’única de la Comunitat Valenciana.