El PP d’Oliva estudia denunciar al consistori per contractació fraudulenta

Podria suposar un delicte de falsedat documental, prevaricació, negociacions prohibides i falsedat en document públic

El portaveu de el Partit Popular a l’Ajuntament d’Oliva, Salvador Llopis ha anunciat avui que el seu grup estudia denunciar el consistori per un possible procés de contractació fraudulent «trufat de documents falsificats, empreses desconegudes i dades inexistents» per «condicionar l’adjudicació a dit a la que ara és assessora de l’PSOE «i que podria suposar un delicte de falsedat documental, prevaricació, negociacions prohibides i falsedat en document públic.

El PP s’ha manifestat d’esta manera després de conéixer que la vicealcaldessa, Ana Morell, va adjudicar a l’ara assessora socialista de l’Ajuntament, Betlem Lajarín un projecte valorat en gairebé 12.000 euros que a què es van presentar dues empreses fantasmes ja que se sustentaven en documentació fraudulenta .

Empreses falses

En aquest sentit, el PP d’Oliva ha assenyalat que el 2015 l’Ajuntament, de la mà d’Ana Morell, va adjudicar un contracte valorat en 6.534 €, als quals se sumarien, extracontractualment, altres 5.153 €, per un projecte digital. Quan va sortir la licitació de el projecte, es van presentar tal com exigeix ​​la llei, tres empreses, i aquí «és on va començar tot». En l’expedient de contractació hi havia dos pressupostos que no es corresponien amb empreses reals de manera que tot apunta que eren «empreses falses» i, per tant, «de pressupostos falsificats».

És més «cap d’aquests pressupostos contenia adreça, telèfon, correu electrònic o dada de contacte algun. Com tampoc especificaven si es tractava d’una S.A., un S.L., un C.B., un professional autònom, etc».

Tot fa indicar que l’actual vicealcaldessa podria haver dut a terme una contractació aportant pressupostos falsificats per la qual cosa el PP no descarta portar als tribunals aquesta irregularitat.