L’eixida de Carcaixent a l’Autovia centra la reunió entre l’Ajuntament i la Conselleria

Este matí s’ha celebrat una reunió amb Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

 

Este matí, Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s’ha reunit amb l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, per tractar alguns temes d’infraestructures i mobilitat que afecten a la localitat. A la reunió també han assistit la vicealcaldessa Sara Diert i els regidors Juan Albert i Lluís Candel.

Un dels principals punts de la reunió ha sigut valorar l’estat del projecte d’eixida de l’Autovia, que en estos moments es troba a l’espera d’informes de Medi Ambient per poder continuar la tramitació administrativa. La Generalitat Valenciana ha pressupostat les obres en 15 milions d’euros i es preveu que el fort de l’actuació comence a executar-se en 2022 ja que és necessària una llarga tramitació administrativa.

Segons el projecte base, es plantegen diverses alternatives per al traçat però tant ajuntament com conselleria coincideixen en l’opció més senzilla tant des del punt de vista tècnic com econòmic. A més, també són partidaris de l’opció més respectuosa amb l’entorn, atenent així a l’interès d’Alzira de respectar al màxim els camps agrícoles del seu terme.

Connexió amb Cogullada

Altra de les propostes que s’han posat sobre la taula és la necessitat de millorar la connexió entre Cogullada i Carcaixent. Es tracta d’una llarga demanda veïnal ja que el pas actual presenta problemes de seguretat per a les persones vianants.

També s’han abordat altres qüestions referents al manteniment de les carreteres autonòmiques que tenen pas pel terme i sobre possibles projectes per a millorar la mobilitat urbana.

Paco Salom s’ha mostrat molt satisfet en l’encontre ja que s’han tractat aspectes que son molt importants per al futur de la localitat «hem vist una actitud molt positiva per part del conseller tant en les qüestions que ens afecten a curt com a llarg termini en matèria d’infraestructures i mobilitat urbana», ha afegit.