Carcaixent se suma amb una Bicicletada a la Setmana Europea de la Mobilitat

Han participat al voltant de 400 xiquets i xiquetes de tota la localitat

Aquest dijous 29 de setembre ha tingut lloc a Carcaixent una gran Bicicletada en col·laboració amb la comunitat educativa de la localitat per celebrar el Dia Europeu sense cotxe. L’activitat que estava organitzada per al dijous anterior, s’engloba dins la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, programació que es va haver de posposar donades les previsions de pluja al municipi.

La jornada en la que han participat al voltant de 400 xiquets i xiquetes, ha consistit en una ruta en bicicleta en la qual s’ha passat per tots els centres escolars recollint a l’alumnat per a acabar a la Plaça Espanya, on han esmorzat i han pogut gaudir de diversos tallers i jocs tenint com a eix central la mobilitat urbana sostenible i la conscienciació sobre els problemes ambientals que deriven de les males pràctiques amb l’objectiu que les canvien en el seu dia a dia.

A més, s’ha reflexionat sobre l’ús de l’espai públic, agafant com a comparació la gran quantitat d’espai destinada per a l’estacionament dels vehicles motoritzats en contrast al que ocupen unes bicicletes; restant espai a la via pública per a altres fins, com per exemple jugar.

“Viu el carrer”

La resta d’activitats ajornades es realitzaran en passar les Festes Majors del municipi. Es tracta d’una programació lúdica pensada tant per a adults com per a menuts, amb un taller de parkour, un altre de patinatge i un torneig d’escacs, entre altres, englobant-se baix el lema “Viu el carrer”.

L’Ajuntament de Carcaixent que havia fet una recollida tant de bicicletes com de patinets i cascs per a aquells xiquets i xiquetes que no en tenien, agraeix la col·laboració ciutadana. Lluís Candel, Regidor de Mobilitat, recorda que “És necessari el foment de desplaçaments més sostenibles com a defensa del medi ambient”. I Laura Ruiz, Regidora d’Educació, manifesta que “És en l’etapa escolar on s’han de treballar estos aspectes i crear una autèntica conscienciació, a la vegada que organitzar activitats que augmenten la cohesió social”, així mateix, es mostra molt satisfeta de la jornada i dona les gràcies als centres i a tots aquells que l’han feta possible.